• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li prljava kosa može da utiče na pojavu akni? Frizer poznatih ličnosti otkriva istinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mit ili činjenica?

  • 0
ekcem na licu, ekcem, lice, nega lica Foto: Shutterstock

Pojava akni na licu, ma koliko bile male, nikad nije prijatno iznenađenje. Ukoliko redovno konzumirate ispravne kozmetičke proizvode i sprovodite rutinu nege kože lica, razmislite da li, možda, vaša kosa može izazvati bubuljice? Stručnjaci kažu da može.

Portal "Maneaddicts" razgovarao je slavnom frizerkom Lisom Zogalis iz Los Anđelesa o povezanosti kose i pojave akni, a mi vam prenosimo njihov članak u celosti.

- Izbijanje akni zbog prljave kose nije mit, to definitivno može biti glavni uzrok. Masna kosa, nakupljanje proizvoda za kosu na jastučnici, zagađenje od spoljašnjih faktora i temperatura - sve su to uzroci - govori Lisa.

Ljudi sa dugom kosom čak mogu dobiti izbočine na leđima, a oni sa šiškama izbočine na čelu.

Zogalisova savetuje da ukoliko koristite mnogo proizvoda za stilizovanje, vežite kosu pred spavanje i omotajte je šalom ili trakom. Ovo će pomoći da sprečite prljanje vaše jastučnice koja može biti direktni uzrok pojave akni, a ukoliko možete priuštite sebi svilenu jastučnicu.

Vaše vlasište (pore) mogu se začepiti zbog nakupljanja proizvoda za kosu, što može izazvati izbočine i bubuljice na koži glave. Pre nego što skočite pod tuš, uzmite četku i nežno "razbijte" ostatke na vlasištu četkanjem.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: TikTokerka otkrila kako korektorom "podići" lice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota