• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

10 saveta za lepšu kosu: Savet broj pet je možda i ključan u održavanju negovane frizure

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se okreću za vama

  • 0
negovana kosa, lepa kosa Foto: Shutterstock/Element5 Digital

Bez obzira na to da li je vaša kosa duga, kratka, kovrdžava ili ravna, ne može se poreći da sve dame žele da imaju lepu kosu.

Ponekad nesvesno radimo toliko stvari svojoj kosi za koje ne shvatamo da joj štete. Da se to više ne bi dešavalo, u nastavku se nalaze saveti koje bi valjalo da usvojite kako bi vam kosa bila uvek lepa i negovana.

1. Ne perite je svaki dan

Suprotno verovanju, pranje kose svaki dan nije tako glamurozno kao što mislite. Svakodnevno pranje kose može dovesti do uklanjanja prirodnih ulja i isušiti kosu i kožu glave, a da ne pominjemo da sve hemikalije koje šampon može da sadrži nisu idealne za redovnu upotrebu.

Prirodna ulja su važna za vlasište i kosu, pa pokušajte da pređete na pranje kose svaki drugi ili treći dan. Kosa možda neće biti naklonjena tome prvih nekoliko nedelja, ali će na kraju početi da se prilagođava promeni.

2. Tretmani za kosu su najbolji prijatelj

Tretmani su moćno oruđe u nezi kose, a postoji ih toliko mnogo. Dostupni su oni za dodavanje vlage kosi ako je ona sklona sušenju, oni koji su popravka bilo kakvog oštećenja usled toplotnog stilizovanja ili prekomernog farbanja, ili čak tretmani za održavanje boje.

pravilno nanošenje regeneratora za kosu Foto: Shutterstock

3. Ne plašite se da koristite prirodne proizvode

Za proizvode kao što su kokosovo i ricinusovo ulje se kaže da su stari lekovi za lepu i bujnu kosu, a najbolje je što su ovi proizvodi superhranljivi i ne sadrže jake hemikalije, piše "Society 19". Možete čak i mešati ove vrste ulja da napravite prilično sjajne maske za kosu.

4. Salonski proizvodi su najbolji

Ako želite da postignete najbolji mogući rezultat za lepu kosu, onda počnite da gledate proizvode koje koriste u salonima. Ako ih već koristite, na pravom ste putu. Ako ne, idite u salon i zatražite savet o tome koji profesionalni proizvod najbolje odgovara vašoj kosi.

Da, znamo, oni dolaze po većoj ceni, ali iz ličnog iskustva, profesionalni brendovi rade fantastičan posao i definitivno su vredni cene.

5. Masirajte kožu glave

Masiranje kože glave može učiniti čuda za kosu. Ne samo da opušta već i stimuliše protok krvi u vlasištu, što podstiče kosu da raste. Ako zaista želite da se masirate, kombinujte masažu vlasišta sa tretmanom, maskom za lice, pa čak i kupanjem sa penušavom kupkom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota