• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tamara Kalinić u retro stilu: "Bullet" grudnjak i senzualnost koju daje elegantnoj haljini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dizajni inspirisani grudnjakom bullet nastavljaju da se pojavljuju u popularnoj kulturi decenijama otkako je stil izašao iz mode, uključujući donji veš "Jean Paul Gaultier" na Madoninoj turneji "Blonde Ambition"

  • 2

Svetski popularna influenserka Tamara Kalinić zadaje domaće zadatke kada su u pitanju dnevne kombinacije, ali otkriva i način kako da se na jednom elitnom događaju, poput modne revije, istaknete i privučete svu pažnju.

Uvek obučena spram estetike dizajnera čije revije posećuje, sa naglaskom na autentične komade, pažljivo birane večernje torbice i aksesoare, na reviju Ričarda Kvina donela je dašak 1950-ih.

Satenska haljina šampanj-boje sa njegovim potpisom je komad iz kolekcije za jesen 2023. godine. Ono čime se haljina ističe jeste njen gornji deo nalik na "bullet" grudnjak.

"Bullet" grudnjak je stil koji kreira definisani, šiljasti oblik grudi i dekoltea. Prvi put se ovakav tip grudnjaka pojavio u modnom svetu kao deo glamuroznih pin-up dama iz 1940-ih i 1950-ih, kada su devojke nosile uske džempere preko grudnjaka kako bi zaista naglasile svoje grudi.

Ali dizajni inspirisani grudnjakom "bullet" nastavljaju da se pojavljuju u popularnoj kulturi decenijama otkako je stil izašao iz mode, uključujući donji veš "Jean Paul Gaultier" na Madoninoj turneji "Blonde Ambition" 1990, čega se zasigurno sećate. Viđen je i na pevačici Lizo na VMA 2022. i Bijonse.

Identičnu haljinu poput Tamarine nosila je proletos pevačica Rita Ora. Obe su je dopunile dugačkim rukavica odgovarajuće nijanse. Želeći da haljina bude najistaknutiji deo večeri, Tamara se držala minimalnog nakita u vidu visećih minđuša, ali je iskoristila priliku da nam predstavi, nadamo se, novi trend. Zaboravimo na klasične opuštene i zalizane niske punđe. Tamarina frizura je za nijansu upečatljivija i versatilnija, pa je možemo nositi u mnogim prilikama, kao i za dnevni stil.

Iako se možda čini neudobnom zbog uskog korset-dela u predelu struka, influenserka je na storijima pokazala kako elegantno seda u auto ne bi li joj zadržala formu i što manje je izgužvala. Napisala je i da odavno ovako lepu haljinu nije ponela. S obzirom na to da Tamari i te kako stoje komadi koji ističu ženstvenost dekoltea ili leđa, ne čudi njen izbor jer je savršen spoj senzualnosti i elegancije.

Svojevrsni ulični stil donela je dodavanjem "oversized" blejzera i torbice koja će oduševiti devojke, jer izgleda baš kao neseser za šminku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modni predlozi za poslovne prilike

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Jeja

    19. septembar 2023. | 13:17

    Au ugnjaviste sa ovom bezlicnom i ni sa cim interesantnom osobom ...smao zato sto je obukla neku haljinu ! Pa ko je ona ? Jel obrazovana ? Jel ima neke humanutarne ucinke ? Sta je uradila za nekoga ? Zbog haljine pisati o nekome ili zbog grudili ili sata koji nosi - za mene je jadno.

    Podelite komentar