• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta nam donosi "Moskinova" revija u Milanu? "Tihi luksuz" nije na snazi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pod nadzorom kreativnog direktora Džeremija Skota, "Moskino" je postao poznat po svetlim, drskim i hirovitim dizajnima

  • 0
Moskino revija Foto: Tanjug/AP

Proslavljajući "40 godina ljubavi", brend "Moskino" je uložio puno poverenja u četvoricu prijatelja kuće za predstavljanje kolekcije prolećno/leto na reviji tokom Nedelje mode u Milanu.

Modni stilisti Karlajn Cerf de Dadzil, Kejti Grand, Gabriela Karefa-Džonson i Lusija Lu pozvani su da kreiraju 10 kompletnih izgleda inspirisanih radovima osnivača Franka Moskina, koji je umro 1994. godine.

Da bi obeležili 40. godišnjicu brenda, kolekcija je predstavljena na spektakularnoj reviji na pisti podeljenoj u četiri dela. Pod nadzorom kreativnog direktora Džeremija Skota, "Moskino" je postao poznat po svetlim, drskim i hirovitim dizajnima.

Karlajn je ponudila uzdržaniji pogled na uobičajene kućne kodekse, a francuska stilistkinja je otvorila reviju sa modelom obučenim u belo dvodelno odelo i crni gornji deo. Unevši elegantan izgled sa malo "Moskino" glamura, stilizovala je odelo sa kristalnim nakitom i turbanom za glavu prošaranim krupnim dijamantima.

Ono što je usledilo bio je najnosiviji od četiri asortimana, sa širokim farmerkama, mornarskim blejzerima i trikotažom i šik bež bajkerskom jaknom.

Međutim, sve to nije moglo da prođe bez upadljivih dodataka, kao što su torbice u obliku srca i mikrotorba koja se nosi kao ogrlica.

Gabriela Karefa-Džonson nastavila je dalje sa kombinacijom crne i zlatne - sa zlatnom "suknjom" od lanaca i krop crnom kožnom bajkerskom jaknom preko prugastog crno-belog bikinija. Na sve to se uklopio i kaubojski šešir.

Njenih 10 izgleda bili su senzacionalna letnja izdanja inspirisana 1970-im i 80-im.

Suknje su se kretale od mini (raznobojni heklani broj) do maksi (nekoliko stilova visokog struka sa naboranim porubovima), u kombinaciji sa korsetima i blejzerima.

Kineska stilistkinja Lusija Lu bila je inspirisana slikom osnivača "Moskina", a njen asortiman je bio baziran na volanima, ali i na mnogo šifona, cvetnih vezova i slatkih malih ukrasa u vidu mašni.

Pored jakni sa puf-rukavima, čipkanih hulahopki i providnih kargo pantalona, Lu je zaokružila svoj asortiman sa zaista upečatljivim izgledom.

Poslednji čin, britanske stilistkinje Kejti Grand, nazvan je "Prohujalo sa vihorom". Suprotstavio se "tihom luksuzu", pa je sve bilo naglašeno i jasno ukazivalo na "Moskinove" maksimalističke tendencije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modna revija Olivere Šiljegović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota