• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crna limunada: Kako čuva naš organizam i lepotu kože?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aktivni ugalj joj daje crnu boju!

  • 0
Crna limunada Foto: Shutterstock

Svi znamo koliko uživamo u osvežavajućoj limunadi, ali da li ste ikada čuli njenu crnu varijantu? Crna limunada je izazvala popriličnu euforiju među ljudima koji vode računa o zdravlju. Ona je tamna, slatka i misteriozna!

To je osvežavajući napitak koji svoju boju dobija od svog ključnog sastojka - aktivnog uglja. Takođe daje ovoj tamnoj limunadi pregršt zdravstvenih prednosti.

Aktivni ugalj je povezan sa brojnim zdravstvenim prednostima kao što su lečenje mamurluka, izbeljivanje zuba, izbacivanje toksina iz tela i sprečavanje starenja.

Evo pet prednosti crne limunade, za izgled i zdravlje organizma, prema "Times of India".

1. Povećava energiju

Crna limunada deluje kao prirodno sportsko piće bez suvišnih ugljenih hidrata i šećera. Ona snabdeva telo raznim esencijalnim hranljivim materijama kao što su magnezijum, kalcijum i kalijum. Ovaj kvalitet limunade čini je odličnom nakon napornog treninga. Posebno je korisno ako želite da izbegnete da pijete napitke na bazi mlečnih proizvoda posle treninga.

2. Uklanja toksine

Crna limunada je popularno piće za detoksikaciju iz svih pravih razloga. Aktivni ugalj u telu koristi svoju inherentnu prirodu da "uhvati" toksine i hemikalije u telu i izbacuje ih. Ovaj napitak je takođe bogat antioksidansima koji potiču iz limunovog soka, čime imuni sistem daje snagu koja mu je potrebna da efikasno zaštiti telo.

3. Štiti zdravlje probave

Limun je prepun vitamina poput B-kompleksa, vitamina C i hranljivih materija kao što su gvožđe i vlakna. Redovna konzumacija crne limunade bogate aktivnim ugljem može pomoći u oslobađanju od crevnih gasova, dijareje i lošeg varenja. Takođe čisti jetru i motiviše je da radi bolji posao u čišćenju više toksina.

4. Pomaže u gubitku težine

Crna limunada je prepuna pektina vlakana, koji aktivno smanjuje glad. Kao rezultat toga, to dovodi do manje ukupne potrošnje kalorija tokom dana. Kada je stomak duže pun, manje je verovatno da ćemo se prepustiti nezdravim i instant opcijama. Limunov sok je pun alkalija, što pomaže u snižavanju holesterola i podržava gubitak težine na duge staze.

5. Čisti zube i kožu

Aktivni ugalj je dugo bio zaslužan za čišćenje zuba. Takođe čisti nečistoće sa kože. Crna limunada može biti od koristi za vaše oralno zdravlje i zdravlje kože jer kombinuje dobrotu limunovog soka sa aktivnim ugljem. Vitamin C prisutan u limunovom soku ima čudesne prednosti za kožu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li ste imali burnu subotnju noć? Ako jeste, ovaj napitak će vas podići na noge posle prvog gutljaja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota