• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održiva i odgovorna kolekija Stele Mekartni: U prvom redu Kejt Blančet sva u teksasu sedela pored Ane Vintur

Vreme čitanja: oko 1 min.

Put kojim je Stela Makartni krenula je materijalna inovacija: ulaganje, igranje tekstilom i metodama proizvodnje koje možda neće popraviti uticaj konstantnog izlaženja novih kolekcija, ali se radi na tome da taj rezultat bude što je moguće manje štetan

  • 0
Stela Mekartni Foto: Tanjug/AP

Ponedeljak je, kako se čini, bio dan kada je Stela Mekartni svoju reviju na Nedelji mode u Parizu pretvorila u ulični bazar.

Ulična pijaca zasnivala se na biljkama, pozitivnoj prirodi i rešenjima sa 21 tezgom na kojoj su se prodavali održivi proizvodi u rasponu od heklanih mini-haljina napravljenih od morskih algi do vegetarijanskih hamburgera Linde Mekartni. Modni urednici su krenuli da posete štandove sa starinskim Mekartni dizajnom, a nakon revije tezge su bile otvorene za kupovinu na još nekoliko sati.

Boho rokerski stil je imao svoj trenutak, a Mekartni je inspiraciju našla, naravno, u garderoberu svojih roditelja. U tom delu kreativnog procesa malo je sarađivala i sa svojim ocem.

Ona je kanalisala uticaj 70-ih u dizajnu, uključujući široku košulju boje breskve, košulje i veganske kožne pantalone sa vezicama na prednjoj strani. Ali ova kolekcija je uglavnom bila ukorenjena u njenom sopstvenom spoju muževnog i ženstvenog stila: raskošne haljine u kontrastu sa prevelikim odelima i širokim farmerkama upotpunjene smokingom. Sa 95 odsto "odgovornih materijala", to je bila najodrživije osvešćena kolekcija ovog brenda do sada.

Pojavilo se i dosta poznatih ličnosti, a mi izdvajamo, naravno, prvi red.

Ćerka Majkla Džeksona, Paris Džekson, izgledala je jednostavno senzacionalno u mini-haljini inspirisanoj trenč mantilom, koju je nosila ispod kariranog kaputa, dok je njena imenjakinja Paris Hilton izgledala neverovatno u beloj slip haljini sa čipkastim detaljima.

Sestra Paris Hilton Niki izgledala je elegantno u plavoj haljini sa dekolteom i skromnim porubom dok su zajedno pozirale u tipično glamuroznom stil.

Kejt Blančet izgledala je šik u teksas kompletu, koji se sastojao od farmerica i teksas jakne sa krem umecima na ramenima, dok je sedela u prvom redu pored modne ikone - Ane Vintur.

Čuvena urednica "Voga" nosila je svoje omiljene naočare za sunce i elegantan crveni kaput preko mornarske haljine dok je pažljivo donosila svoj sud o novoj kolekciji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modna inspiracija: Prsluci i pantalone su ponovo in!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota