• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korugi masaža u 7 koraka za prirodno podizanje lica: Japanska metoda podmlađivanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uzmite ogledalo i ulje za masažu pre nego što započnete proceduru. To će vam pomoći da pratite da li pravilno izvodite pokrete, kao i da izbegnete dodatno trenje. Takođe, vaša koža treba da bude čista

  • 0
Korugi masaža Foto: Shutterstock

Sa godinama koža lica postaje opuštena i to ne samo zato što mišići lica slabe, a proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje. Postoji još jedna stvar koja uzrokuje starenje - pomeranje kostiju lica.

Kao rezultat, ovalno lice gubi svoju formu, a obrazi i brada postaju opušteni. Tonus mišića se smanjuje tokom godina, a masti se preraspodeljuju. U mladosti mast formira homogeni sloj, ali u starosti počinje da se akumulira u određenim zonama.

Međutim, postoji posebna tehnika za masažu lica koja pomaže da se vrati početni položaj kostiju lobanje i poboljša mikrocirkulacija u tkivima lica.

Ovaj sistem se zove korugi.

Korugi je japanska tehnika masaže koja menja oblik lica. Podiže jagodice i čini ih zategnutim i hidriranim. Ovo je masaža pod visokim pritiskom koja se radi na mišićima lica, a ne na koži.

Uzmite ogledalo i ulje za masažu pre nego što započnete proceduru. To će vam pomoći da pratite da li pravilno izvodite pokrete, kao i da izbegnete dodatno trenje. Takođe, vaša koža treba da bude čista.

Zabranjeno je obavljanje masaže ako imate bolesti kože, poremećaje limfnog sistema, hronične kožne patologije ili rane na licu.

Trebalo bi da trljate i pritiskate lice prilično snažno, ali bez stvaranja bolnih senzacija.

Korugi masaža doprinosi gubitku težine u licu.

1. Podizanje obraza

Stavite laktove na sto. Stisnite pesnice. Prislonite ih na jagodice vašeg lica. Vaši mišići treba da budu opušteni. Ostanite u ovoj poziciji pet sekundi.

2. Linija čela

Nagnite glavu malo unazad. Stisnite pesnice. Pritisnite čelo na liniju kose zglobovima srednjih prstiju. Nastavite da pritiskate dok klizite rukama prema slepoočnicama i ušnim resicama duž linije kose. Nakon toga, polako pomerajte prste niz vrat dok ne dođete do ključnih kostiju.

3. Zaglađivanje obraza

Spojite ruke, palčevi treba da budu ispruženi jer će vam biti potrebni za izvođenje vežbe.

Stavite vrh desnog palca ispod levog oka blizu nosa. Napravite klizni pokret prema ušima pritiskom na kožu. Odmah nakon toga, lagano klizite palcem od ušnih resica do ključnih kostiju. Ponovite poslednji deo vežbe dva puta.

Izvedite istu vežbu na desnom delu lica.

@healthwise 7 Exercises of the Japanese Korugi Massage That Can Help You Look 7 Years Younger #fyp #healthyliving ##healthylifestyle #health #fitness #healthy #Wellness #foryoupage #viralditiktok ♬ I Wanna Know You - BLVKSHP

4. Zaglađivanje čela

Stisnite pesnice. Postavite srednje zglobove prstiju malo iznad linije obrva i napravite pokret trljanjem nagore, prema liniji kose. Sada vratite ruke u početni položaj, ali malo u stranu i još jednom napravite pokret koji podiže, tako da zagladite celu površinu čela.

5. Otvaranje očiju

Stegnite pesnicu. Podignite obrve. Povucite ruku duž linije obrva uz pomoć zglobova kažiprsta i srednjeg prsta.

6. Rad sa donjim delom lica

Stisnite pesnicu i držite kažiprst i srednji prst ispruženije od ostalih (ali i dalje savijene u srednjem zglobu). Pokrete treba izvoditi uz pomoć ova dva prsta.

Pritisnite i snažno povucite kožu od brade prema slepoočnicama. Počnite od mesta koje se nalazi ispod uglova usta. Razmak između pritiskanja i povlačenja treba da bude mali. Trebalo bi da napravite sedam do osam pokreta ukupno.

7. Završetak masaže

Otvorite dlanove. Stavite prste na čelo i glatko klizite prema slepoočnicama.

Nakon toga, polako klizite prstima od obraza do ključnih kostiju, duž dekoltea.

Radite ovu masažu jednom nedeljno za najbolje rezultate.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Trik za zatezanje lica bez odlaska hirurgu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota