• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pronađite najbolji oblik obrva za vaše lice

Vreme čitanja: oko 2 min.

I upamtite, obrve su sestre, nisu blizanci

  • 0
Lice, obrve Foto: Shutterstock

Svako ima drugačiji oblik lica, i ono što će možda dobro da prođe kod jedne osobe, verovatno neće imati isti efekat kod druge.

Ipak, mnogi znaju kakve im se obrve sviđaju, jer recimo imaju bolju dužinu, veći luk ili ih je lakše napraviti. Ali to ne znači da su baš te obrve stvorene za njih.

Postoji mnogo razloga zašto određeni tip obrva izgleda bolje kod jedne osobe, a kod druge ne. Pri, obrve se najčešće šminkaju da bi im se poboljšala simetrija, zbog čega je važno naglasiti ono što se najčešće zaboravlja kao važno pravilo mejkapa - obrve treba da budu sestre, ali ne i bliznakinje.

Ipak, kako savetuje The London school of beauty, to ne znači da ne smeju da imaju ravnotežu, samo da ne moraju da budu identične. Iza ovoga stoji čak i nauka koja kaže da „svaka obrva ima drugačiji pokret mišića“, a ponekad je asimetričnost uzrokovano i time "na kojoj strani spavate", zbog čega su "mišići na jednoj strani su slabiji od druge".

Šminka konture žensko lice, Kontura za oblike lica Foto: Shutterstock

No, ako možete da identifikujete svoj oblik lica, onda vam je veoma lako da pravilno oblikovujete svoje obrve.

Okruglo lice

Neko sa okruglim licem treba da izabere ugaoni oblik obrva. Jake linije će dodati ravnotežu licu jer okrugla lica prirodno nemaju definiciju i mekoću. Ugaona obrva takođe može da poveća izgled strukture kostiju.

Kockasto lice

Ovde važi pravilo suprotno od okruglog lica. Isprobajte obrve zaobljenog oblika, jer će to pomoći da stvorite oblinu na licu. Tako se odaje iluzija mekših crta lica.

Lice u obliku srca

Oni sa licem u obliku srca treba da imaju obrve kontrolisanog oblika. Visoki luk unutar obrva je ono što im najbolje odgovara. Dodavanje visine obrvama pomaže vam da naglasite simetriju koja se prirodno javlja na vašem licu, ali sa mekim uglom.

Ovalno lice

Ako imate lice ovalnog oblika, odlično. Vi imate najmanje ograničenja kada je u pitanju oblika obrva. Vaše lice ima prirodnu ravnotežu, tako da okvir obrva zavisi od onoga šta vi preferirate. Ako baš želite da naglasite simetriju lica, izaberite obrve mekog ugla.

Dugo lice

Kako se vaše lice produžava nadole, horizontalne obrve mogu da vam pomognu da vam se lice izjednači. Zauzvrat, izgledaće kraće. Zapamtite, produženje repa obrva će zadržati iluziju na vašem bočnom profilu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota