• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Posle plivanja za reprezentaciju pravo na piste velikih dizajnera: Ivana Popović u Ona.rs modnom editorijalu

Vreme čitanja: oko 6 min.

"Kada su me pitali čemu se najviše radujem u vezi sa takmičenjem za Miss Srbije, rekla sam - pobedi", govori Ivana za naš modni editorijal

  • 0
Modni editorijal Ivana Popović Foto: Filip Plavčić

Naš modni editorijal je obogaćen novom i veoma zanimljivom lepoticom. Ivana Popović ima 25 godina i u njoj vladaju dve podjednako interesantne strane. Ivana se bavi modelingom, ali uporedo radi i kao trener plivanja u jednoj školi plivanja u Beogradu.

Ne samo da je spoj dva "sveta", već je i dokaz da je želja u stvari najveća naša snaga.

"Skoro celo detinjstvo provela sam u vodi": Ovo je njena prva ljubav

- Plivanje je moja prva, velika ljubav. Roditelji su me sa tri godine upisali u školu plivanja i treneri su bili oduševljeni mojim talentom, zbog čega sam stalno napredovala i plivala sa starijim grupama. I dan-danas sam zahvalna prvenstevno roditeljima, a kasnije i drugim ljudima koji su prepoznali moj talenat. Prvi put sam osetila da sam nečemu zaista posvećena, kada sam počela da ustajem u pet ujutru da bih odradila trening pre škole, ali sam imala maksimalnu podršku sa svih strana. Ipak, to sa sobom nosi drugačije detinjstvo. Sećam se pitanja poput: "Hej, jesi li pogledala ovu seriju ili film", a da ja ne znam o čemu je reč, baš zato što je moje detinjstvo bilo ispunjeno treninzima i školom - priča nam Ivana i dodaje:

Skoro celo detinjstvo provela sam u vodi, zbog čega sam kasnije i upisala sportsko odeljenje u srednjoj školi u Novom Sadu. Tada su krenuli najbolji rezultati. Bila sam prvo kadet, pa junior u reprezentaciji, a onda sam bila prvak u čak pet ili šest disciplina prsnog i mešovitog stila plivanja.

Sada kao trener u jednoj školi plivanja radi sa nekoliko kolega sa kojima je plivala još od malih nogu. Grupa koja joj je posebno draga jeste upravo ona gde su bebe.

- Radimo i sa bebama i sa vrtićima i što ranije deca krenu da se bave sportom, to bolje za njihov razvoj. Zdraviji su, imaju bolju koordinaciju i nauče da dišu pravilno i da slušaju, a i u plivanju radi celo telo, a mozak odmara. Obožavam da stvaram konekciju sa svojim učenicima, čak i sa starijom decom. Želim da im budem podrška, trener, ali i osoba kojoj mogu sve da kažu - rekla je naša sagovornica.

Kao mala pratila "Viktorijine anđele"

U periodu kada je imala 18 godina, Ivani se javila želja da se oproba u modelingu. Navela je da je još kao mlada sedela u sobi i gledala "Viktorijine anđele" na velikim modnim pistama i da ju je to oduševilo. To je, kako ona otkriva, i dalje jedna od želja ka kojoj teži i ne želi da je isključi iz mogućnosti. Kako je Ivana kroz smeh rekla -  jedva čeka da se to desi.

- Pred kamerom sam bila opuštena, kada sam prvi put stala ispred nje, naročito jer smo imali psihologe koji nas prate i koji su tu da pričaju sa nama, mladim modelima. To fali nama u sportu, da svaki klub ima svog psihologa, jer trener nekada nije dovoljan. Dosta modnih agencija ima svoje psihologe i nutricioniste za modele, ako vide da se dešava poremećaj u ishrani ili da se zalazi u neke mračnije strane modelinga. Ali i pored priče sa devojkama, kada sam radila prvu reviju i stala na pistu, mislila sam da ću se onesvestiti - našalila se ona.

Modeling nije samo lepota, to je život u jednoj vojsci dizajnera i novih trendova

Kako Ivana objašnjava, duge probe za revije, koje se nekada spremaju i po mesec dana, treba da stanu u 30-ak sekundi hoda na pisti. I, kako nam je otkrila, nije uvek sve kako se čini na kamerama ili sa gledišta publike.

- Dešavale su razne situacije, u kojoj se u stvari testira vaša spremnost i snalažljivost. Modeling ne traži samo lepotu, modeling traži kompletnu jednu ličnost. Na primer, meni se dešavalo da mi devojke, koleginice, sa kojima treba da uradim reviju nekog dizajnera, sakriju cipele pred sam početak. To se dešava, nekada smo nalazile i pocepane haljine. Ali, srećom pozajmila mi je druga devojka neke cipele, a svoje sam našla kasnije u kanti za smeće. To dizajnera i organizatora ne interesuje, jer je tebi dodeljeno nešto i ako nema toga, moraš se snaći - priča Ivana i dodaje:

- Ono što malo ljudi zna jeste šta sve čini jednog modela i zašto nije dovoljno samo da izgledaš dobro. Ove godine ću se takmičiti za Miss Srbije, a pripreme za tako nešto je ono što je ljudima vrlo nepoznato. Bićemo odvojene u karantinu mesec dana pred takmičenje, gde ćemo se spremati kroz određene vežbe pokreta, govora, ali je sve ispraćeno ustajanjem na vreme, treninzima, kao i pažljivom ishranom. Poput vojske. Pritom, ne može svako biti prijavljen za Miss. Recimo, ja sam završila pravni fakultet, da bih sebi pokazala da mogu, ali i sport, i to se računa za moj renome u svetu modelinga. Zaista nekada gledaju i sitnice, ali ceo tvoj život se računa kada se prijaviš za to. Srećom, plivanje i boravak u vodi je učinio svoje, pa se ne brinem za komentare na račun kože. Dok postoje osobe koje su se rasplakale, čim je žena iz agencije rekla "Moraš da središ kožu, više brini o njoj". E, ona nije spremna za modeling. Ja sam sa 18 godina ostala na aerodromu između presedanja, zbog otkazanog leta, ali ljude iz agencije ne zanimaju moje suze, već sam se sama snalazila. To se od mene traži, zato nekim devojkama ne može izgled pomoći.

Tajna Ivaninih uspeha: "Ne volim 'prazan hod'"

Ivana je mnoga poznanstva stekla radivši razne revije po Parizu, gde je živela par godina, Milanu, Dubaiju, pa stizavši i do Indije. Navela je da su to veoma draga prijateljstva, koja su joj mnogo pomogla. Devojke sa kojima će se takmičiti za titulu Mis Srbije, su njene drugarice, ali kako ona kaže, kada krene takmičenje, prijateljstvo je na pauzi. Dodala je da, kada su je pitali čemu se najviše raduje vezano za takmičenje, ona je samo odgovorila: "Pobedi" .

Upitali smo je da li su joj se ikada profesije preklopile, na šta je ona sa zadovoljstvom odgovarala i navela da ima sreću što se tiče razumevanja i podrške, koju dobija od svojih kolega sa plivanja. Ivana je radila kampanju, za koju im je bila potrebna devojka koja zna da pliva, a s obzirom da su "sve navele da odlično plivaju, morala je na licu mesta da se dokaže da je ona prava za to", u čemu je, naravno, uspela.

Kada smo je upitali šta bi rekla, koja je tajna njenog uspeha, Ivana je spremno odgovorila:

- Ne volim "prazan hod". To nikada nije ništa korisno donelo nikome. Dakle, gubljenje vremena na nepotrebne radnje. Ispijanje kafe po ceo dan sa različitim ljudima, to nije moj stil. Volim da radim ono što će mi biti korisno za budućnost. Volim da sebi činim dobro i da radim stvari za svoju budućnost. Dinamično je, ali nije dosadno - zaključila je sa osmehom naša sagovornica.

Kako se snašla u našem modnom editorijalu, pogledajte na fotografijama u galerijama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota