• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Irina prošetala u cipelama za koje Srpkinje kažu da su ružne, a svetski su hit: Svi su joj gledali u stopala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako nama mogu izgledati novo i svakako ekscentrično, tabi su decenijama bili predmet želje modnih insajdera, za šta je kriv Martin Margiela, koji ih je učinio zaštitnim znakom svog brenda otkako ih je predstavio 1988. godine

  • 1
Irina Šajk Foto: Profimedia/TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Pre nekoliko dana svi smo gledali u izvajane noge Irine Šajk, a sudeći po komentarima koji kruže društvenim mrežama, "modne kritičare" su puno više zanimala njena stopala, tačnije obuća na njima.

U pitanju su Meri Džejn Tabi cipele i nije prvi put da Irina nosi obuću koju karakterišu razdvojeni prsti. Ona poseduje i tabi čizme i prošetala ih je na putu do škole svoje ćerke. Njujork je zaista grad ulične mode, a implementiranje novih trendova u naizgled jednostavan stajling je uža specijalnost Njujorčanki.

Cipele koje nosi Irina su cipele koje karakterišu osobenost tradicionalne japanske obuće koja razdvaja prste kroz prorez. Stvorene da bi se nosile sa tradicionalnim sandalama, čarape su imale podeljene prste i pridržavale se japanske hijerarhijske društvene strukture.

Iako nama mogu izgledati novo i svakako ekscentrično, tabi su decenijama bili predmet želje modnih insajdera, za šta je kriv Martin Margiela, koji ih je učinio zaštitnim znakom svog brenda otkako ih je predstavio 1988. godine.

Na ovoj reviji, Margiela je svoje modele natopio crvenom bojom, tako da je ostao prepoznatljiv otisak kopita, utisnut na beloj modnoj pisti.

I sadašnje brojke potvrđuju njihov uspeh: "Margiela’s Tabi by Margiela" u Meri Džejn verziji najpoželjniji su modni artikal trećeg kvartala 2023. godine.

Ovo potvrđuje platforma za modnu pretragu Lyst. Svaka tri meseca modni stručnjaci čekaju izveštaj, koji otkriva deset najpoželjnijih brendova ovog kvartala, kao i najtraženije artikle. Njihova cena se kreće od 800 do 2000 dolara, u zavisnosti od modela.

I dok su negde najpoželjnije, kod nas su popriličan tabu, pa ih mnoge dame karakterišu kao "najružniji komad obuće". Takođe smatraju da su neženstvene, da ne mogu uz sve da se kombinuju i da je nemoguće shvatiti vas ozbiljno u njima.

Da li su tabi cipele i čizme samo za odvažne, modne entuzijaziste, sa već istančanim stilom? Da li u ovom slučaju treba slepo pratiti trend ili ih ipak prepustiti nekome ko se bolje snalazi sa eksperimentisanjem i ne nalazi inspiraciju na "Instagramu" i "Pinterestu", već zaista uživa u komadima koji privlače pažnju i zna da ih nosi?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Novinarka Telegrafa obukla kontroverznu kombinaciju Irine Šajk: Modni pogodak ili promašaj?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vodolijax

    21. oktobar 2023. | 13:15

    Tako nešto može da kreira samo neko ko mrzi žene.....obukla je i dedin džemper.. ....

    Podelite komentar