• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Leticija i ćerka Sofija ujedinjene u smelosti: Prestolonaslednica vojnu uniformu zamenila haljinom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veče je bilo posvećeno dodeli nagrada sa imenom princeze Leonor, ali zna se od koga se očekivalo da da stilski maksimum

  • 2
Queen Letizia Kraljica Leticija Foto: SS-Casa de Su Majestad El Rey / The Photo One / Profimedia

Iako je jasni protagonista ceremonije dodele nagrada princeze od Asturije 2023. bila sama princeza Leonor, Njeno Veličanstvo kraljica Leticija i infanta Sofija uopšte nisu zaostajale.

Ceremonija dodele nagrada stavila je završni pečat na celu nedelju svečanih dešavanja za špansku kraljevsku porodicu.

I dok nas je oduševljavala svojim dnevnim izgledima, jedva smo čekali da vidimo šta je to kraljica Leticija pripremila za gala veče. Drugu godinu zaredom ona se odlučila za monohromatski crni izgled. Ovogodišnji apsolutni minimalizam veoma je daleko od stila haljine Karoline Erere koju je nosila 2022.

Uprkos kiši, vetru i jesenjem vremenu koje su dominirale događajem, kraljica se odlučila za dizajn sa asimetričnim krojem - sa jednim golim ramenom i drugom celom pokrivenom rukom. Haljinu srednje dužine iskombinovala je sa obućom sezone kada su u pitanju štikle. Što se tiče dizajna njenih sandaleta sa cirkonima, one su od providnog materijala - vinila, stoga izgleda kao da je obula papuče i da na peti nema ničega. Da nisu "miu miu", definitivno bimo pomislili da su "zarine", s obzirom na to da su ovog leta dominirale u njihovim radnjama.

Što se tiče lepote izgleda, kraljica se odlučila za jednostavnu šminku u prirodnim tonovima, istakavši oči zadimljenim tonovima. Šlag na torti bila je njena frizura, u vidu vodenih talasa i razdeljka na jednoj strani. Pored toga, uključivao je i minđuše koje su stilu dale mnogo mladalačkiji izgled.

Jasno je - dobra crna haljina zauvek će ostati epitom elegancije. Ali, postoji još jedan razlog zbog kog je kraljica odabrala baš crnu boju - da bi princezi Leonor sigurno dala onu istaknutost koju zaslužuje u večeri dodele nagrada koje nose njeno ime.

Međutim, stilski trag Donje Leticije uvek zaslepljuje, a ni ovom prilikom nije bilo drugačije. Baš kao što je to slučaj i sa infantom Sofijom. Obe su stigla u pozorište Kampoamor u Ovijedu zajedno sa kraljem Felipeom VI, kraljicom emeritusom Sofijom i princezom Leonor.

Majka i ćerka sa dva veoma različita predloga, ali ujedinjene nivoom smelosti koji ih karakteriše. 

Što se tiče infante Sofije, ona se i ovoga puta odlučila za "made in Spain", noseći dizajn španskog brenda "Cardie". Dvobojna haljina ima elegantnu midi dužinu, detalje na ramenima i originalan bočni izrez u predelu struka.

Kada je obuća u pitanju, ponovo se opredelila za udobnost ravnih cipela uz elegantan model baletanki sa kaiševima koji odgovaraju haljini.

Leonor je nosila plavu haljinu i stilizovala je svoju dugu talasastu kosu u krupne lokne. Nosila je zapanjujuće minđuše i izgledala je udobno dok se obraćala nekim od ovogodišnjih laureata i važnim gostima, poput glumice Meril Strip.

Meryl Streep Foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

- Želim da se zahvalim svim primaocima što su nas nagrade koje nose moje ime inspirisale i podstakle da radimo za budućnost punu nade, onu u kojoj vredno radimo i pridajemo važnost odgovornosti - rekla je na španskom. Na snimku se vidi kako njeni baka i deda i roditelji gledaju u nju s ponosom, dok se ona sa samopouzdanjem obraća prostoriji punoj velikih ličnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neda Luković pravi šešire i ulepšava život ženama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vesna

    22. oktobar 2023. | 08:16

    E dosta više o lepoticama i eleganciji u ovoj kraljevskoj porodici. Sasvim prosečne i po lepoti i po eleganciji.. preteruje se sa pisanjem o njihovom stilu oblačenja i njihovoj lepoti.. Od Slavije do Kališa da prošetamo, našli bi bar deset lepših i elegantnijih žena ili devojaka. BAR DESET!!!

    Podelite komentar