• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Kamila u haljini koju retko biraju članovi dvora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica se nije opredelila za očekivan, sveden stil

  • 2
Kraljica Kamila Foto: Tanjug / AP

Britanska kraljica Kamila i kralj Čarls prisustvovali su prijemu za kenijsku dijasporu u Bakingemskoj palati pre njihove skore državne posete toj afričkoj zemlji.

Za ovu priliku kraljica je odabrala nešto drugačiji desen od onoga koji biraju članice kraljevske porodice. 

Naima, kraljica je bila odevena u haljinu životinjskog printa, koja je godinama modna inspiracija mnogih dama, ali ne može se reći da spada i u klasičan, svedeni stil pripadnica dvora.

Toaletu braon, crnih u belih tonova dopunila je crnom torbicom i crnim cipelama, a kada je nakit u pitanju, opredelila se za zlato. Kenijska prirodna bogatstva mogla su joj biti polazište za stajling prilagođen ovoj zvaničnoj poseti.

Tokom svečanog prijema, kralj i kraljica su pogledali kolekciju predmetia iz fonda "Royal Collection Trust" koji se odnose na vezu britanske kraljevske porodice sa Kenijom, uključujući fotografije tadašnje princeze Elizabete i posete princa Filipa pre njenog stupanje na vlast. Takođe, bila je izložena i kopija govora princa Filipa koji je održao kada je Kenija postala nezavisna 1963. godine.

Prema Rebeki Ingliš iz "Daily Mail-a", kralja Čarlsa posebno je pogodio jedan prilog. Kako prenosi "People.com", u pitanju je trenutak u kome se kralj prisetio fotografije krošnje drveća, kultnog kenijskog skrovišta, gde je njegova pokojna majka postala kraljica.

Naime, u januaru 1952. vojvoda i vojvotkinja od Edinburga (kako su tada bili poznati Filip i Elizabeta) krenuli su na turneju Komonvelta po Africi, Australiji i Novom Zelandu u ime kralja Džordža VI, koji je imao rak pluća i oporavljao se od operacije. Nakon što su pozdravili oduševljenu masu u Najrobiju u Keniji, mladi par je krenuo na petodnevni safari i stigao u Treetops 5. februara, gde su posmatrali životinje na obližnjem pojilištu i ostali u kućici na drvetu smeštenu u ogromnoj smokvi.

Sledećeg dana stigao je telegram da je kralj umro u snu u 56. godini. Princ Filip je saopštio svojoj ženi vest u bašti, a Džim Korbet, pratnja novog suverena, napisao je: „Prvi put u istoriji sveta, mlada devojka se popela na drvo kao princeza i sišla kao kraljica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ličnosti sveta: Kraljica Elizabeta II

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • SVM

    30. oktobar 2023. | 17:50

    Da imam ovakvog kralja,ajde i nekako,ali ovakvu kraljicu,momentalno bih se odrekla državnosti. Ne znam da li je to moguće,ali zašto odmah nisu prepustili titulu Kejt i Vilijamu

    Podelite komentar

  • 🐫

    30. oktobar 2023. | 18:57

    Baš joj ime odgovara u potpunosti! Nikakva je!

    Podelite komentar