• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Masaža lica: Sve prednosti prirodnog pristupa podmlađivanju kome nisu odolele ni svetske zvezde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana ali za dugoročnije rezultate neophodna je redovnost

  • 0

U borbi protiv znakova starosti, bora i opuštene kože, među slavnim zvezdama sve je više onih koji se okreću masaži lica. A kako i ne bi kada ova manuelna tehnika obećava brojne benefite, između ostalog i poboljšan tonus, izraženije konture, bolju cirkulaciju kao i neprocenjiv osećaj opuštenosti.

- Prednost ručne masaže u odnosu na tehnike podmlađivanja aparatima leži u tome što ruka terapeuta bolje oseća mišiće i kosti lica, pa je preciznost manipulacije mimičnih mišića zagarantovana, te efekti bolji - objašnjava nam Ivana Radovanović, terapeut "sculptural facelifting" metode čuvenog Jakova Gerškoviča, svetski poznatog eksperta na polju prirodnog pristupa podmlađivanju i dodaje:

- Ručnom masažom podstiče se proizvodnja kolagena i elastina, postiže se volumen lica kao i sjaj kože. Krajnji efekat je prirodno konturisano lice.

U zavisnosti od tehnike, masaže lica traju od 30 do 60 minuta. Radi lakših pokreta terapeuta kao i dodatnih benefita za kožu, koriste se različite kreme ili ulja shodno tipu kože.

Upotreba hijaluronskih filera ili botoksa nije prepreka, ali kako napominje naša sagovornica, valjalo bi da prođe mesec dana od aplikacije. Iako su pojedini efekti vidljivi odmah nakon tretmana, kao i u svemu, i kod masaže lica za dugoročnije rezultate važna je redovnost. Preporuka je da se najpre odradi nekoliko vezanih tretmana, da bi se postignuto kasnije održavalo sa jednom do dve masaže mesečno.

Pojedine tehnike masaže lica uključuju i bukalnu masažu koja potrazumeva pokrete unutar usne duplje, a kojima se dopire do viličnih mišića koji su, poput ramenih, pravi „sakupljači“ stresa.

- Mišići lica, baš kao i ostali mišići u našem telu, konstantno su izloženi stresu, iako njihovu napetost ne osećamo kao, na primer, onu u vratnom delu. Masažom lica ćemo uspešno osloboditi mišiće lica od grča pa i umanjiti bore nastale stezanjem vilice ili mrštenjem. Dodatno, masaža lica je veoma relaksirajuća pa se može primenjivati i kao sjajan vid oslobađanja negativnih emocija i relaksacije jednom do dva puta mesečno - ističe Ivana Radovanović.

Kako izgleda ova masaža, pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs/Tamara Krstić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svetski dan bez brushaltera: Šta vam ne bi nedostajalo kada ne bismo nosile grudnjak?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota