• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

ALTERNATIVNA DIMENZIJA MODE: Održivost i inovacije na 52. Beogradskoj nedelji mode

Vreme čitanja: oko 2 min.

Belgrade Fashion Week, 52. po redu, koji će se održati od 2. do 8. novembra i ovog puta biće nezaboravan modni događaj, koji će predstaviti najnovije kolekcije vodećih domaćih modnih imena i talentovanih mladih dizajnera iz Srbije i regiona

  • 0
IQOS brend podržava rad mladih dizajnera na nekoliko izdanja unazad Beogradske nedelje mode IQOS brend podržava rad mladih dizajnera na nekoliko izdanja unazad Beogradske nedelje mode Foto: Live Production

Kao i ranijih godina, ponudiće i nove sadržaje i originalna rešenja, sa jasnom tendencijom da prerastu u opšte prihvaćene trendove.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, snažnu poruku o održivosti, modi i reciklaži preneće IQOS revija pod nazivom "Better not burnt", posvećena segmentu redizajna i održive mode, koju je pripremila dizajnerka Ana Trošić Trajković, u saradnji sa mladim dizajnerima, Sanjom Perić, Divnom Lazić, Emilijom Zdravković, Melanijom Vasić, Milutunom Lađevićem, Turbo Manipulatorom i Varikina studijom.

Održivost i inovacija u fokusu

Partnerstva između brendova i umetnika često predstavljaju inspirativni stvaralački spoj. To nisu samo prilike za eksperimentisanje s estetikom, već i za istraživanje dubljih društvenih i ekoloških tema. Ove jeseni, inspirisani temama održivosti, i vođeni principima održive mode, dizajneri revije "Better not burnt" postavljeni su pred izazov da preoblikuju stare radne uniforme i da im udahnu nov život, kako bi preneli veoma važnu i značajnu poruku o posledicama koje proističu iz naših svakodnevnih izbora, kao i da podstaknu ljude na dublje promišljanje o svojim postupcima i izborima. Sve u cilju zajedničkog stvaranja bolje budućnosti.

Baš poput mladih dizajnera i brend IQOS je posvećen principima održivosti. Bolji izbori, inovativnost i odgovornost – teme su koje stoje iza poruke da su mnoge stvari bolje ako ne sagore, kao što je, na primer, sagorevanje glavni izvor štetnosti kod pušenja cigareta. IQOS zagreva duvan umesto da ga sagoreva, nudeći bolju alternativu od nastavka pušenja cigareta. IQOS vizija sveta bez duvanskog dima je još bliža ostvarenju uz nove revolucionarne IQOS ILUMA uređaje, koji su od nedavno dostupni i kod nas.

IQOS brend podržava rad mladih dizajnera na nekoliko izdanja unazad Beogradske nedelje mode IQOS brend podržava rad mladih dizajnera na nekoliko izdanja unazad Beogradske nedelje mode Foto: Live Production

IQOS ILUMA predstavlja najbolji proizvod kompanije PMI do sada, jer koristi indukcionu tehnologiju zagrevanja duvana. Ovom inovativnom tehnologijom duvan se greje unutar posebno dizajniranih potpuno zatvorenih duvanskih patrona, bez oštrice i potrebe za čišćenjem uređaja i dokazano je da tako u proseku proizvodi do 95 odsto manje štetnih i potencijalno štetnih sastojaka u odnosu na dim cigarete, što ne znači i smanjenje rizika od 95 odsto.

Posvećenost održivosti postaje stvarnost i kroz konkretne aktivnosti. U tom duhu, IQOS je pokrenuo Cirkularni program koji omogućava korisnicima da recikliraju iskorišćene patrone. Ovaj korak promoviše odgovornost prema okolini i podstiče korisnike da naprave bolji izbor. IQOS inicijativa doprinosi stvaranju pozitivnih promena u načinu na koji tretiramo resurse i štiti okolinu.

IQOS "Better not burnt" revija će se održati 5. novembra u Luci Beograd sa početkom u 21:30 i pokušaće da uveri posetioce da je bolji izbor ujedno i lepši i odgovorniji.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota