• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

6 stvari koje bi trebalo da radite svake noći pre spavanja i koje bi valjalo da postanu navika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaš život uz malo korigovanja može postati lakši

  • 1
ramena leđa vrat žena devojka lepota telo Foto: Pexels

Svako od nas ima određene navike od kojih je teško da se odvikne. One su stvorene da bismo ih menjali, pa nije naodmet i da se promene u nekom trenutku, da ne budemo verni jednom načinu funkcionisanja.

A koje su to navike koje bi svako od nas trebalo da uradi pred spavanje da bi se ujutru probudio nasmejan, razdragan, a ujedno i lepši? Postoje stvari koje i te kako mogu da utiču na lepotu i izgled čoveka.

1. Vodite računa o telu

Operite zube posle večere, a kao rezultat toga ne izlažete usta neprijatnom zadahu niti potencijalnom karijesu. Upotrebite i konac za čišćenje zuba. Osim toga, pripremite sebi kupku ili se istuširajte vrućom vodom, posle toga namažite kremu za telo i stvorite neovu rutinu za svoju kožu, ukoliko je već nemate.

2. Batalite ekran dva sata pre spavanja

Kada legnemo u krevet uglavnom nam je telefon u rukama ili pustimo omiljeni film ili seriju, a to je velika greška, piše "Afamuche". Imamo tu potrebu da budemo u toku sa vestima i novostima, ali sledeći put razmislite da ostavite po strani sve uređaje koji zrače i imaju ekran jer nam plavo svetlo remeti san.

dnevnik, pisanje, pisanje dnevnika Foto: Pexels.com/Karolina Grabowska

3. Pišite dnevnik

Pre nego što uđemo u novi dan, gledajte da pre odlaska na spavanje pišete dnevnik. Sećate se kako ste to radile kao tinejdžeri? Zašto i sada ne biste pokrenuli tu naviku?

Zapišite sve bitno što vam se desilo taj dan, susret sa nekim, važan sastanak, početak novog hobija ili možda poziv drage osobe. Koliko god možda beznačajno bilo, stavite to na papir.

4. Izrazite zahvalnost

Budite zahvalni jer vam to pomaže da rastete i širite se izvan uobičajenog. Zahvalnost pretvara ono što imamo u dovoljno i moćan je katalizator za sreću jer nije samo najveća vrlina već je roditelj svih drugih osećanja. Često uzimamo zdravo za gotovo upravo one stvari koje najviše zaslužuju našu zahvalnost: sposobnost razuma, imati voljene osobe u blizini, sposobnost da jedemo.

5. Čitajte pre nego što zaspite

Ono što radite pre spavanja je veoma važno jer to se vaša podsvest igra zato je važno da svoj um nahranite pozitivnošću. Potrudite se da makar jedno poglavlje pročitate pred spavanje ili uzmite neku motivacionu knjigu koja će vas okrepiti pozitivnim mislima.

6. Napravite listu obaveza

Zamislite dan koji je pred vama i isplanirajte ga tako što ćete pregledati svoj kalendar i navesti važne sastanke ili stvari koje bi trebalo da uradite. Identifikujte svoje prioritete za taj dan i prve ih zapišite.

Da li ste se već odlučili za neku promenu? Javite nam utiske kako vam ide.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Masaža lica: Tretman kome nisu odolele ni svetske zvezde

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Džoni

    4. novembar 2023. | 02:49

    Koje gluposti...evo sad ja da kažem nešto u ovom fazonu: lezite na vreme,da bi vaše telo i mozak bili odmorni za sutrašnji dan i osetićete posle toga neverovatno olakšanje 😄...

    Podelite komentar