• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica Leticija zasijala u Danskoj, u balskoj haljini: Nosila je dva najvažnija simbola španske monarhije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leticija i kralj Felipe su poslednji stigli na događaj u pratnji kraljice Margarete

  • 0
Kraljica Leticija Foto: hbgbild / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljica Leticija je iskoristila dva glavna simbola svoje monarhije da zadivi sve prisutne na svečanoj večeri koju je organizovala kraljica Margareta od Danske povodom državne posete španske kraljevske porodice.

Događaj je održan u kraljevskoj palati Kristijanborg u Kopenhagenu, glavnom gradu Danske.

Leticija je nosila najamblematičniju tijaru, načinjenu od 450 dijamanata i 10 bisera, i jedan od simbola dinastije Burbona. Naručena od strane Alfonsa XIII kao svadbeni poklon za kraljicu Viktoriju Eugenije, to je najznačajniji dragulj u kraljevskoj zbirci.

"Flor de Lis", kao što joj ime govori, ima veliki centralni motiv - cvet, koji je simbol kuće Burbon, španske vladajuće porodice.

Tijara je deo većeg kompleta dragulja, poznatog kao "Joias de Pasar", koji uključuje, između ostalog, set minđuša i odgovarajućih dijamantskih narukvica, od kojih je jednu Leticija ponela te večeri. Dok je kraljica ranije nosila minđuše u kompletu sa tijarom, večeras je umesto toga odlučila da nosi par safirnih i dijamantskih minđuša koje su bile omiljene njenoj svekrvi kraljici Sofiji.

Leticija i kralj Felipe su poslednji stigli na događaj, u pratnji kraljice Margarete. Španski monarsi nosili su svetloplavu traku Ordena slona, najvišeg odlikovanja Kraljevine Danske, koje im je Margareta uručila.

Danska kraljica je na vratu i grudima nosila špansko zlatno runo, koje je dobila tokom državne posete 1983. godine od kralja Huana Karlosa, dok su princ Frederik i princeza Meri od Danske takođe nosili svoja nova odlikovanja: Veliki krst, orden Izabele Katoličke koji im je Felipe dao prvog dana ove posete.

Kraljica Leticija je nosila dizajn Felipea Varele. Tu haljinu smo na njoj prvi put videli 2015. godine. Kreacija od ponoćno plavog tila, sa vezom od konca i morskog stakla, prusije i safira, i sa suknjom velikog volumena, kako i dolikuje balskoj haljini.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Influenserke Jovana Kvržić i Tina Grabež o modi u Srbiji i svetu za Ona.rs

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota