• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivena je tema Met Gale za 2024: Sve će biti u znaku izuzetno vrednih komada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba će predstaviti 15 istorijski značajnih komada koji su previše delikatni da bi se ikada više mogli nositi

  • 0
Anna Wintour Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Otkrivena je tema Met Gale za 2024, a poznat je i datum održavanja.

Godišnja tradicija održaće se 6. maja 2024, okupljajući najveća imena iz zabave, mode i sporta u Metropoliten muzeju u Njujorku.

To je jedan od najvažnijih događaja na crvenom tepihu, a magazin "Vogue" je u sredu otkrio da će se baviti temom "Uspavane lepotice: Buđenje mode" (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion).

- Metova inovativna izložba Instituta za kostime u proleće 2024. pomeriće granice naše mašte i pozvati nas da iskusimo multisenzorne aspekte odeće - rekla je za "Vogue" izvršna direktorka Meta Marina Kelen Frenč.

Nakon što je otkrivena tema Met Gale za 2024, poznato je i to da će u Muzeju biti prikazano 250 komada iz stalne kolekcije Instituta za kostim, uključujući predmete koji su retko prikazivani javnosti, a obuhvataće 400 godina istorije. Neki od komada biće akvizicije 21. veka kreirane od strane dizajnera kao što su Filip Lim i Stela Makartni, u kombinaciji sa dizajnom Elze Skjapareli, Iva Sen Lorana, Kristijana Diora, Ibera de Živanšija i drugih.

Endrju Bolton, glavni kustos Centra za kostime Ana Vintur, rekao je da će izložba predstaviti 15 istorijski značajnih komada koji su previše delikatni da bi se ikada više mogli nositi.

- Ovo su "Uspavane lepotice" iz naslova - rekao je on.

Izložba se vrti oko tri glavne zone - kopno, more i nebo, dok prati evoluirajuće stavove prema svetu prirode kroz manipulaciju prirodnim materijalima za kreiranje odevnih predmeta, piše "Hola".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bronzana i plava boja, favoriti ove sezone: Haljine koje su obeležile Met Galu 2022

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota