• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preparat za lice platila sam 18.000 dinara, a onda sam pomešala tri sastojka iz kuhinje! Evo kakav je rezultat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za hidiraranu, čistu ali i zategnutu kožu, nekada vam je potrebno nešto malo sastojaka i to onih iz kuhinje

  • 0
Ivana Foto:Privatna arhiva

Negovana i zategnuta koža san je svake žene, te kada su preparati u pitanju, nikada nisam žalila koliko novca ću potrošiti za serum ili kremu. Naravno, tu su i kozmetički tretmani, ali opet, uvek težim ka tome da uvek pri ruci imam dobru kremu. Tako sam jednog dana šetajući beogradskim tržnim centrom naletela na preparat koji je u tom momentu koštao 18.000 dinara. Brže bolje, provukla sam karticu i pomislila "to je to", međutim...

Kada sam došla kući, nanela na lice, rezultat je bio isti kao i sa svim mojim drugim kremama. Ne znam zašto sam očekivala taj "wow efekat", ali nije ga bilo, barem ne u onoj meri kako sam očekivala. Šta je tu je, pomislila sam, svakako ne može da škodi. Koža lica je uvek na udaru, bilo da je u pitanju zima, ili leto, najviše trpi, te je  dobro imati najbolje moguće rešenje, ali ne baš da košta 150 evra. Iskreno, belance kao nega s vremena na vreme uvek dobro dođe, ali kako sam jednim "otvaranjem pora i čišćenjem lica" umalo zadobila opekotine, okanula sam se tih "uradi sam" stvari. Ipak, jedna preporuka delovala mi je primamljivo... Smutila sam, probala, i oduševila sam se.

Kafa, jogurt i med

Za hidiraranu, čistu ali i zategnutu kožu, nekada vam je potrebno nešto malo sastojaka i to onih iz kuhinje. Kafa, jogurt, med i - to ne košta više od 1.000 dinara.

Naime, ova tri sastojka su čudo. Kafa, moj omiljeni napitak, osim što je bogata kofeionom, obiluje i antioksidantima. Kofein može blagotvorno delovati kod brojnih zapaljenskih procesa, kod bubuljica, ugladiti kožu...  Med, naravno, sa visokim sadržajem vitamina, enzima, amino-kiselina, minerala - štiti, čisti, ali i hrani kožu, tako da za pola sata koža lica deluje svežije ali i blistavije.  Naravno, napominjem da nije  svaki tip kože isti i da ovakvi tretmani neće dati isti rezultat, ali kako nema štetnih efekata uvek su preporuka. Na kraju, jogurt, svi znamo koliko je dobar za kožu, pa kada sve ti smutimo i nanesemo, nema šanse da ne dobijemo nešto dobro.

Tako je i bilo, posle pola sata, dobila sam efekat 3 u 1 - čistu, blistavu i glatku kožu. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez dubinskih rešenja, ali svakako nije nekada loše zaći i u kuhinju, i poslužiti se prirodnim sastojcima za ulepšavanje.

Kako napraviti masku?

Za pravljenje maske potrebna je jedna kašika kafe, jogurta i meda. Pomešajte sastojke dobro, a zatim na temeljno očišćenu kožu nanesite masku. Sačekajte 20 do 30 minuta, a zatim isperite.

Nakon obavljenog tretmana primetićete da vam je koža čista i glatka. Nakon toga umasirajte nežnim pokretima (ka gore) hidratantnu kremu i već posle prvog tretmana primetićete razliku. Ovaj tretman možete ponavljati tri puta nedeljno (tako je navedeno u preporuci). U svakom slučaju, ne može da škodi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Masaža lica: Tretman kome nisu odolele ni svetske zvezde

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota