• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi uspon "agsica": Sa zimom su se vratile čuvene čizme, poznati ih obožavaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

O odnosu ljubavi i mržnje prema popularnim čizmama

  • 0
ugg Foto: Pixabay

"Agsice" su, čini se, tu da ostanu. Ako ne iz stilskih razloga, ove čizme su nesporno veoma tople.

Ovi prvi baš hladni dani naterali su i nas, a i poznate, da izvuku toplu obuću iz svojih ormara, i kako se čini - "agsice" se vraćaju kući na velika vrata.

Ove čizme obložene ovčjom kožom zaslužuju svoje posebno mesto u novijoj istoriji mode - ne samo zato što krase stopala nekih od najvećih imena u modi i zabavi, već zato što su godinama unazad izazvale čitavu pometnju i trajni polarizovani odnos ljubavi i mržnje prema ovim cipelama.

Stil čizama potekao je od popularnog brenda koji je osnovan 1978. godine i koji je odmah stekao svoje sledbenike. Naravno, popularnost je eksplodirala kada ih je kraljica trendova, Opra lično, stavila na listu svojih omiljenih stvari, a onda je i modna elita poput manekenke Kejt Mos i pop kraljice Bijonse primećene kako ih nose.

Od tada su tzv. ugg-čizme postale osnov zimske garderobe. Međutim, tokom 2000-ih ove popularne čizme su preplavile tržište, i kao kod svih trendova, u jednom trenutku je došlo do prezasićenosti. Već oko 2011. godine, navedene na nekoliko lista kao "trend za koji bismo želeli da nestane" na mnogim modnim blogovima i sajtovima. U tom trenutku, ako ste videli slavnu osobu koja ih nosi, to je više bilo iz praktičnih, a ne iz stilskih razloga.

Međutim, pomama za "agsicama" je, čini se, ponovo tu. Kako svedoče modni i popularni časopisi, iznova možemo da vidimo top modele i razne zvezde na ulici kako ponosno nose ove čizme od ovčje kože, a njihova popularnost je upravo eskalirala dolaskom zime.

Da li vi volite da ih nosite? 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević predstaviće novu kolekciju pod nazivom "Diva i superstar"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota