• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tedi kaput slavi deceniju postojanja: Savršena, magična kombinacija glamura i razigranosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaput ima "baggy" siluetu, spuštena ramena i udobne džepove, stvarajući, za onog ko ga nosi, osećaj kao da ste se uvukli u najtoplije ćebe i uživate u vikend filmskom maratonu

  • 0
Kaput,  Emily Ratajkowski Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Tedi kaput je odevni predmet koji je napravljen od mekanog materijala koji liči na krzno. Zaista izgleda kao materijal od kojeg su napravljene plišane životinje, odakle je i izvedeno ime (teddy coat).

Ove jeseni, svima omiljeni tedi slavi veliki rođendan: deset veličanstvenih šik godina otkako je "Maks Marin" kaput osvojio srca dobro obučenih žena širom sveta. Nenadmašni must-have, dizajniran 2013. godine, inspirisan je arhivskim odevnim predmetom "Maks Mare" iz 80-ih. Njegov obilan volumen predstavlja priznanje ekstravaganciji što ga je učinilo trenutnim hitom, nošenim i traženim od strane zvezda i slavnih ličnosti.

Tajna uspeha legendarnog kaputa je njegov jedinstveni oblik i vrhunska tkanina. Savršena mešavina izuzetno meke vune alpake ili kamile na svilenoj bazi koja postiže savršenu ravnotežu između glamura i funkcionalnosti - to je pravi tedi.

Kaput ima "baggy" siluetu, spuštena ramena i udobne džepove, stvarajući, za onog ko ga nosi, osećaj kao da ste se uvukli u najtoplije ćebe i uživate u vikend filmskom maratonu.

Komad je brzo postao popularan kada je francuska modna urednica Karin Rotfeld fotografisana u kaputu tokom nedelje mode. Kaput je stvorio nivo uspeha koji veoma mali broj dizajnera ikada doživi. Poznate ličnosti poput Džulije Roberts, Ane Vintur, Rouzi Hantington-Vajtli, Hejli Biber, Kim Kardašijan-Vest i Rite Ore su fotografisane u ovom mekanom komadu.

Dok su produkcije tedija od strane priznatih modnih kuća samo donekle ispratile "maks marinu" zamisao i unele svoje inovacije, brendovi niožeg cenovnog ranga nisu bili tako suptilni. Pristupačne radnje napravile su svoje zapanjujuće slične verzije, zbog čega je bilo izuzetno teško razlikovati na prvi pogled.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovca se ošiša za pet minuta,a njeno krzno je prilični skupo:Evo kako se prave topli džemperi i jakne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota