• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako izgleda odeća kada kreira arhitekta? "Dizajniranje snova" Vladane Radosavljević i Petra Smiljanića

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladana Radosavljević, arhitekta i dizajnerka i Petar Smiljanić, arhitekta i slikar u inspirativnom prostoru restorana "Sakura" priredili su jedinstveni modno-umetnički performans "Fashion Art Event2". Pored brojnih gostiju, muzičku podršku umetnicima je dala glumica Jelena Gavrilović, koja je spektakularno otpevala pesmu "Feeling Good"

  • 0
Vladana Radosavljević i Petar Smiljanić, "Dizajniranje snova" Foto: Promo/ Miloš Milosavljević

Osnivač modnog brenda V.anila R.ed Vladana Radosavljević predstavila je novu kolekciju jesen/zima 2023/24 pod nazivom "Dizajniranje snova". Kolekcija je inspirisana "onna mushom" – samurajskom ratnicom, ženom koja se borila zajedno sa muškarcima štiteći domaćinstvo, svoju porodicu i čast.

Enterijer restorana "Sakura" je bio pravo mesto da se realno dožive Vladanine kreacije, koje su inspirisane istorijom starog Japana. U kolekciji za žene dominiraju haljine, koje, osim elegancije, krase i specifični asimetrični krojevi. Prelepa ženska odela krojena po meri savremene žene su izrađena od raznovrsnih materijala sa detaljima inspirisanim snagom žene ratnice. Deo kolekcije čine i muška odela koja takođe ističu mušku snagu, a izrađena su od inovativnih materijala koji omogućavaju maksimalnu udobnost.

Vladana je svojom revijom pokazala da je moda umetnost, a u njenu priču su se savršeno uklopile slike Petra Smiljanića. Prostorom su dominirala velika ulja na platnu na kojima su u osnovi krug, trougao i kvadrat, a u čijem središtu se nalaze isprepletana tela muškarca i žene u različitim pozama prikazujući njihovu snagu, spretnost i lepotu.

Mladi umetnici su na najbolji način primenili svoja akademska znanja, veštine i kreativnost stvarajući modna i slikarska dela koja pokazuju da u umetnosti ne postoje granice i da se istorija i istočnjačka filozofija mogu savršeno uklopiti u savremeno doba.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota