• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulica u Mančesteru postala je "Šanelova" pista: Brend je privukla kreativna energija i muzička istorija grada

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulica Tomas se vezuje za nastanak moderne tekstilne industrije

  • 0
Šanel Mančester Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Poznate ličnosti, manekenke i nekoliko stotina ljubitelja mode preplavili su u četvrtak ulicu Tomas u Mančesteru, dok je francuski luksuzni brend "Šanel" baš tamo napravio modnu reviju. Ne u nekom od zdanja u ulici, već je ona sama poslužila kao modna pista.

Glumci Kristen Stjuart, Hju Grant i Tilda Svinton bili su među zvezdama u severnom kvartu grada, kao i rediteljka Sofija Kopola.

Modeli su šetali ulicom Tomas, koja je puna modernih barova i tradicionalnih prodavnica koje su predstavljale pozadinu za šou "Metiers d'Art".

Manekenke i goste je od kiše štitila visoka staklena nadstrešnica koja je za tu priliku podignuta iznad ulice. Modni direktor u "Šanelu" kaže da ih je privukla "kreativna energija" grada i muzička istorija.

Odlučili su se za Mančester jer se "previše stvari dešava u Londonu", a oni su želeli da budu u Velikoj Britaniji van Londona, rekao je on za "BBC".

Muzika koja je pratila reviju uključivala je mančesterske bendove kao što su "The Fall" i "New Order", čija su dva člana bila prisutna, zajedno sa lokalnim reperima - Aitch i Bugzi Malone.

Zvezde su upijale uličnu kombinaciju istorije i modernosti, pozirajući za fotografije ispred lokalnih prodavnica i pabova. Veći deo prethodne dve nedelje pabovi i prodavnice su bili zatvoreni nakon "useljenja" prestižne modne kuće. "Šanel" je nadoknadio preduzećima novčani gubitak.

Ove godine, gosti su gledali reviju sedeći za drvenim stolovima koji su bili poređani ulicom. Ulica Tomas se vezuje za nastanak moderne tekstilne industrije, male radionice su tu nastale kada je industrijska revolucija u gradu u 18. veku započela.

Bilo slučajno ili dizajnom, ta istorija je povezana sa idejom iza "Metiers d'Art", koja treba da proslavi vešte zanatlije sa kojima kompanija radi.

"Šanel" je rekao da je nova kolekcija fokusirana na "poeziju emocija sa daškom šezdesetih".

Dodaje se da su "ideje Velike Britanije" predstavljene u suknjama sa umotavanjem, minićima sa faltama, bermudama, košuljama, mantil-haljinama, sve u tvidu, trikotaži, šetlandu i kašmiru.

Takođe su se ukazivali na čuveni fudbalski pedigre Mančestera, pri čemu je jedan model nosio "Šanelovu" verziju dresa "Mančester sitija", a drugi je nosio šal u bojama "Mančester junajteda".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević predstavio svoju novu kolekciju: Ko je Diva, a ko Superstar?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota