• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ekspert otkriva kako se obući kao Sofija Riči ili Gvinet Paltrou: Kako početi da negujete "tihi luksuz" stil?

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oslanjajući se na bezvremenske klasike, kraljica tihog luksuza, Sofija Riči Grejndž, donosi ženstveni stil i uglađenost gde god da krene

  • 0
Gvinet Paltrou, Sofija Riči Foto: Tanjug/AP, Instagram/@sofiarichiegrainge

Tihi luksuz je trend o kome se u poslednje vreme najviše priča, a ipak malo ko razume kako da ga integriše u svoju garderobu.

Izgled, koji se još naziva i "stelt bogatstvo", sastoji se od nebrendirane odeće izrađene od veoma kvalitetnih materijala. Zapravo, to su skupoceni brendovi koji ne potenciraju svoje logotipe i ne ističu ih na odeći, obući ili tašnama.

Sa velikim budžetima i profesionalnim stilistima, zvezde poput Gvinet Paltrou, Sofije Riči Grejndž i Rouzi Hantington-Vajtli savladale su estetiku.

Nama ostalima bi, međutim, verovatno trebalo malo uputstava. Megi Vinter, suosnivač i izvršni direktor sajta za kupovinu AYR-a, otkriva šta vam je potrebno da biste postigli željeni izgled.

Sav trik tihog luksuza je u projektovanju samopouzdanja, sigurnosti i poverenja, otkriva Megi.

- Ova osoba ne mora da prati trend ili da se krije iza etikete ili logotipa. Reč je o izuzetnom ukusu i dobrom oku. Radi se o privilegiji da možete da ulažete u komade koji će dugo trajati. Vanvremenski klasični dizajn u izdržljivim materijalima je znak dobrog ukusa i luksuznog života.

Sofija Riči i njena izabrana paleta boja

Oslanjajući se na bezvremenske klasike, kraljica tihog luksuza, Sofija Riči Grejndž, donosi ženstveni stil i uglađenost gde god da krene.

Bilo da je u farmerkama, odelu sa pantalonama ili haljini, model, zvezda društvenih mreža i preduzetnica uvek izgleda šik u svojim modnim izborima, uz dodatak najfinijih cipela i torbica.

Megi otkriva kako da iskopirate njen stil bez trošenja bogatstva, počevši od stilske palete boja.

Odlučite se za prigušene nijanse - zaboravite na barbi-roze ili bilo koju neon. Za prefinjen stil potražite neutralne, prirodne tonove.

- Zemljani tonovi poput oštre bele, bledo sive, tople kamel, tamne ili puderastoplave, maslinaste, pa čak i meke ružičaste boje zalaska sunca prelaze iz sezone u sezonu i dobro se uklapaju sa komadima koje već posedujete - kaže Megi.

Prema rečima stručnjaka, ove nijanse ne moraju da budu dosadne - teksture poput sjajne svile ili kašmira mogu da transformišu izgled suptilne palete boja.

Dajte prednost bogatim vlaknima

Iako će vas ulaganje u odeću visokog kvaliteta u početku koštati više, ona će se bolje držati i trajati duže od odeće proizvedene od strane brendova brze mode.

Prirodna vlakna se neverovatno dobro drže tokom vremena.

- Sto odsto svila, bilo da se radi o šarmezu ili krep de šinu, održava vas rashlađenim kada je vruće i toplim kada je hladno. Merino vuna čini isto. Čisti kašmir je lagan i neverovatno mekan. Sto odsto kamilja dlaka pruža onu pravu prelepu kamilju nijansu - priča Megi.

Prema Megi, kvalitet vlakana i vreme potrebno za tkanje, bojenje i doradu tkanine određuju njenu cenu.

- Što je više vremena potrebno da se te stvari urade, to je skuplje i lepše - kaže ona.

Čisti kašmir je istorijski bio skup zbog svojih jedinstvenih karakteristika i radno intenzivnog proizvodnog procesa.

- Iako su čistoća, proces i poreklo faktori koje treba uzeti u obzir, danas se dešava i mnogo inovacija u tkaninama. Vlakna kao što su tencel, liocel, modal ili elastan mogu da dodaju performanse, izdržljivost i mekoću, ali takođe mogu da dodaju cenu.

Ekspert otkriva da je tkanina jedna od najvećih investicija brenda odeće i da najbolji brendovi zapošljavaju zaposlene sa punim radnim vremenom za nabavku tkanina iz celog sveta, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad se moda preseli u pozorište: Revijom posvećenom Tamari Bakić zatvoren Fešn selekšn

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota