• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakvi se nokti traže za novogodišnju noć? Vlasnica beogradskog salona o trendovima i nesvakidašnjim zahtevima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna boja je neprikosnovena

  • 0
Nokti Foto-kolaž: Shutterstock, Privatna arhiva

Uveliko dame razmišljaju koju boju noktiju će imati za novogodišnju noć. Da se ne lažemo, nama je važno da imamo lepe nokte i kada nema nekog posebnog razloga za to. Većina devojka odlazi kod profesionalaca da im "urade" nokte, a Milica Pižurica, vlasnica jednog kozmetičkog salona u Beogradu, za Ona.rs sumirala je utiske o tekućoj godini i o tome koja boja je dominirala.

- Posle 10 godina rada sa sigurnošću mogu da kažem da je najtraženija boja svake, pa i ove godine - crvena. Ona se radi tokom cele godine ali naravno, zavisno od godišnjeg doba razlikuju se i boje koje su popularne. Tokom proleća rade se dosta pastelne boje, na leto mlečnobeli nokti, plavi i one boje koralne nijanse, na jesen bež, braon i tamnije nijanse ljubičaste, dok su na zimu najtraženije crvene, bordo i boje vina - rekla nam je Milica.

Ona nam je rekla šta se to najviše traži tokom novogodišnjih praznika.

- U vreme praznika najviše radim nokte u šljokičavim varijantama, kao i crvene ili tamnije nijanse, boje vina. Ljubitelji crvene boje retko kada je kombinuju sa nekom drugombojom jer je ona i sama već dovoljno efektna, ali kada se približi Nova godina, dosta je kombinuju sa zlatnom. Što se tiče aplikacija i nalepnica na noktima, najčešće su to pahuljice, ali ni ostali motivi ne zaostaju.

Kako i sama kaže, crvena boja je uvek u trendu, a kada je reč o oblicima noktiju - došlo je do možda iznenađujuće promene.

- Mnogo više se rade duži nokti bademastog oblika, dok su prethodne godine uglavnom dominirali kraći, a što se oblika tiče, uglavnom su bili četvrtasti ili sužena kocka.

Stalno se provlači da francuski manikir ne izlazi iz mode, ali naša sagovornica ne smatra tako.

- Definitivno su jednobojni nokti oni koji se najviše traže i po mom mišljenju frenč ne samo da je demode, nego je i dosadan.

Imala je Milica i izazova sa mušterijama, a najveći izazov je pomoći nekome da odluči šta želi jer u salonu ima nekoliko stotina boja, a noktiju na rukama samo 10. A tu su i najčudniji zahtevi...

- Od neobičnijih "zahteva" izdvojila bih deju jedne devojke da u gel stavimo košuljicu njene zmije kada se "presvuče".

Tokom praznika dame žele da izgledaju "tip-top", pa osim noktiju tu su i neki drugi tretmani.

Kada je reč o mom salonu, usluge koje mušterije traže i koje se i najviše rade jesu laminacija trepavica i obrva, odnosno lash lift i brow lift - rekla nam je Milica Pižurica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stavlja se ispod gel laka, ima pristup internetu, a podatke sam menjaš: Manikir sa mikročipom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota