• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona ima 45 godina i nema nijednu boru: Tajna njene mladolikosti je u - supi

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

TikTokerka tvrdi da je supa njen "izvor mladosti" i da joj pomaže da ima deblju i čvršću kožu

  • 0

Kanadska kreatorka sadržaja sa Tik Toka za lepotu i negu kože, 45-godišnja Ti, koja redovno daje savete svojim pratiocima, ovog puta je podelila veoma neobičnu formulu za njen "izvor mladosti" i besprekornu kožu bez bora.

Ti je zbunila internet svojim izgledom, jer izgleda kao da ne stari, a sada je otkrila i recept za supu protiv starenja za koju tvrdi da je odgovorna za njenu zategnutu i blistavu kožu.

TikTokerka je objasnila da je ključni sastojak njene supe protiv starenja tzv "snežne gljive", jestiva pečurka sa antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima, koja se vekovima koristili u tradicionalnoj kineskoj medicini, kako prenosi "Daily Mail".

- Podeliću sa vama nešto o tome kako održavam čist, zdrav i mladalački ten u svojim četrdesetim - ispričala je u svom TikTok videu dok je vadila šaku snežnih gljiva kako bi ih pokazala pratiocima: - Ova snežna gljiva će vas hidratizovati iznutra prema spolja i pomoći da se koža zategne i učvrsti.

@thatsotee @thatsotee 👈 how to make anti-ageing soup 💛 called "fountain of youth" & "miracle food" #snowfungus #whitefungus is consumed for anti-ageing and numerous health benefits #traditionalchinesemedicine ♬ original sound - thatsotee

Čini se da ova formula radi jer Ti zaista deluje kao da nema nijednu boru i ima izuzetno čistu kožu.

- U Kini ovo zovu izvor mladosti. Zove se snežna gljiva, poznata i kao bela žele pečurka, tremela pečurka, snežno uho ili bela gljiva. Ovo je protein koji ima antiinflamatorna svojstva, bogat je antioksidansima i hranljivim materijama, štiti i hrani mozak, srce, jetru, pluća, bubrege, želudac, jača vaše kosti, sveukupno je neverovatno za imunitet. Ako želite punu, mladalačku kožu, ovo je puno biljnog kolagena, a takođe podstiče proizvodnju kolagena - objašnjava Ti i otkriva: - Sadrži 17 aminokiselina, koje su gradivni blokovi sinteze kolagena.

Stručnjak za lepotu takođe dodaje da, pored prednosti kolagena, ova superhrana ima i neke druge prednosti, kao što je verovanje da recimo može da pomogne u smanjenju visokog holesterola, upravljanja dijabetesom i da podstiče zarastanje rana.

Pozivajući se na različite studije koje su sprovedene na životinjama i u laboratorijama, Healthline primećuje da snežne gljive potencijalno mogu da imaju i svojstva koja poboljšavaju zdravlje mozga i pomažu u kontroli nivoa šećera u krvi. Kada je u pitanju kontrola šećera u krvi, časopis se poziva na laboratorijske studije koje su pokazale da snežne gljive „mogu pozitivno  da utiču na enzime i hormone povezane sa dijabetesom“.

- Snežna gljiva, poznata i kao "Tremella" ili "Snežno uho", je biljka koja jača, „tonik” koja hrani „jin” (ili vlagu i tečnosti) tela - ističe Olivija Amitrano, profesionalna klinička travarka, objašnjavajući mnoge uloge koje ova gljive može da igra u telu: - Ove „tečnosti“ pojačane hranom koja hrani jin, poput snežnih gljiva, uključuju našu krv, limfu, pa čak i naš kolagen. Volim da posavetujem da pojačajte svoj "jin" da biste podebljali svoju kožu, jer neko ko ima puno zdravog "jina" je neko ko je izuzetno dobro hidriran i nahranjen – ne samo fizički, već i emocionalno.

Snežna gljiva će "hraniti naš jin i tečnost" i pomaže da se u kožu unesu vlaga, kolagen, protok krvi i puna hidratacija. Takođe neguje jin želuca i pluća, a zimi koža, ne samo da se suši – već trpe i druge sluzokože. A kada su sluzokože respiratornog sistema i pluća suve, one postaju oslabljene pred patogenima, jer je bakterijama mnogo lakše da utiču na tkiva koja nisu dobro hidrirana, objašnjava travarka.

U videu, TikTokerka ističe da svake nedelje napravi veliku količinu ove supe i da je to obično prva svat koju konzumira kada se probudi.

- Takođe volim u supu da dodam "gumu od breskve", koja takođe podstiče proizvodnju kolagena - otkriva Ti. Guma, ili žvaka od breskve je smola kineske divlje breskve koja se spontano kristališe u gnjecav, kristalni oblik na kori drveta. Poznata je i kao smola breskve.

U drugom video snimku na TikTok-u, Ti objašnjava, korak po korak, kako da napravite ovu supu koja će izbrisati godine sa vašeg lica.

Recept za supu "izvor mladosti":

  • Potopite šaku "gume od breskve" i jednu dehidriranu snežnu gljivu u vodu preko noći.
  • Sledećeg jutra prokuvajte 10 šoljica vode.
  • Dodajte sve sledeće sastojke u ključalu vodu: sušeni longan, semenke lotosa, crvene urme i kriške đumbira.
  • Smanjite toplotu na srednju temperaturu i ostavite da se krčka 15 minuta. 
  • Odrežite žutu stabljiku snežne gljive i isecite na komade veličine zalogaja.
  • Sada dodajte gljivu u mešavinu ključale vode i ostavite je da se krčka 15 minuta. 
  • Dodajte gumu od breskve i krčakjte još 10 minuta. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: TikTokerka otkrila kako korektorom "podići" lice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota