• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dobila je akne po celom licu nakon kozmetičkog tretmana: Ni dve godine nakon toga situacija nije puno bolja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Potrošila je hiljade dolara na proizvode i holističke praktičare kako bi probala da se izleči bez korišćenja agresivnih lekova

  • 0

Mikronidling je kozmetička procedura koja podstiče proizvodnju kolagena pomoću sitnih, sterilizovanih igala. Može pomoći da se koža zagladi, učvrsti i tonizira i poboljša izgled ožiljaka, akni i bora.

Mikronidling je minimalno invazivan i zahteva malo ili nimalo oporavka. Smatra se bezbednim za većinu ljudi koji su opšte dobrog zdravlja. Procedura možda nije sigurna za ljude koji koriste određene lekove za akne, one sa aktivnim aknama ili one sa umerenom do teškom psorijazom ili ekcemom. Nekoliko dana nakon procedure možete osetiti manje crvenilo i iritaciju.

Međutim, devojka po imenu Nikol je umesto zaglađene teksture kože dobila problem sa kojim će se boriti i dve godine kasnije. Ona i dalje ne zna šta je tačno u procesu tretmana uzrokovalo da njena koža "bukne" i ostane takva u narednom periodu. Dobila je cistične, bolne akne koje su joj prekrile celo lice. Sa tim su došli i problemi sa samopouzdanjem, ali i konstantno preispitivanje - zašto je htela da izgleda lepše, ako je već smatrala da je njeno stanje kože pre tretmana bilo zadovoljavajuće.

Svoje iskustvo, kao i tok borbe je podelila u "Instagram" videu. Ona je tokom dve godie stalno beležila kako izgleda njeno lice i šta su sve posledice ovog tretmana.

Da li se radi o tome da je ona bila nepodobna za taj tretman, da li je sam tretman "kriv" za dalji razvoj situacije ili pak kozmetički tehničar koji ga je sproveo. Da li je tretman potencijalno napravio podlo tlo za razvijanje infekcija - ostaje i dalje nepoznato, s obzirom na to da ni lekari nisu imali odgovor na njena pitanja.

- Imala sam akne od svoje 11. godine, ali sam ih uglavnom držala pod kontrolom. Otišla sam u ekstrem da pokušam da ih izlečim prirodnim putem u poslednjih šest godina - mnogi od vas su bili svedoci moje ishrane kada sam jela brda voća. Bilo je to frustrirajuće putovanje sa svim pogrešnim informacijama. Moje putovanje me je navelo da potražim medicinskog estetičara u proleće 2022. pošto ranije nisam probala tretmane lica - piše Nikol na svom "Instagram" nalogu kao uvertiru u ono što je dalje usledilo i završilo se ne tako dobrim rezultatom.


 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by ✂️Collage Artist✂️ (@nicolemossart)

- Jedan od mojih najvećih strahova je bio da dozvolim medicinskom estetičaru da radi na mom licu i uništi ga. Zato godinama nikada nisam išla na tretmane, ali prošle godine sam pomislil: "Hej, ovo još nisam probala i mislim da je vreme da odustanem od tog straha". Tako sam pronašla nju na "Instagramu" i imala je sjajne kritike i čak sam joj rekla pre nego što smo počeli da pazi, da nikada ranije nisam dozvolila nikome da mi dodiruje lice. Verovala sam joj i pustila je da radi svoje. Otišla sam kod nje na nekoliko tretmana lica, iskreno, to mi je samo pogoršalo kožu. Zatim je preporučila mikronidlig. Imam prijatelje koji su oduševljeni time, a estetičarka je rekla da je to neverovatno, pa sam joj verovala i rekla samo napred.

Međutim, dobila je rezultat kome se apsolutno nije nadala.

- Volela bih da sam to više istražila, volela bih da sam samo ostavila svoje lice na miru. Ovaj postupak je potpuno unakazio moju kožu. Moj najgori strah se ostvario. Videla sam kako mi se lice pretvorilo u nešto što nisam mogla da prepoznam. Moja teorija je da je to bila teška gljivična infekcija, koju nijedan lekar ili dermatolog nije potvrdio jer nikada nisu videli da se to nekome dogodilo, samo su to definisali kao akne. Limfni čvorovi na vratu su mi eksplodirali i još uvek nisu stabilizovani, neki su još uvek tvrdi. Lice me je stalno peklo i svrbelo, osećala sam kao da je nečije lice preko mog. Tekstura moje kože bila je posle tretmana gruba i ljuskava i iskreno još uvek nije normalna. Probala sam toliko proizvoda da to popravim, ali su svi pogoršali situaciju. Potrošila sam hiljade dolara na proizvode i holističke praktičare kako bih pomogla da se prirodno izleči. Patila sam mesecima i znala sam da moram da idem sa opcijom koju su doktori i dermatolozi predložili - "Accutane".

Oduvek je želela da izbegnem ovaj lek jer je, kako ona sama tvrdi "užasan za telo i kosi se sa mojim holističkim identitetom".

- Morala sam da se predam i počnem da ga uzimam, i to je, iskreno, bila najbolja odluka. Sada je prošlo devet meseci otkako sam na Akutanu i spasio je moju kožu od infekcije. Moja koža ima mnogo ožiljaka i tekstura nije ista, ali sam tako zahvalna što ponovo izgledam kao ja.

- Samo želim da ovo bude lekcija drugima da istražite kome idete i šta radite. Ne znam šta je pošlo po zlu tokom postupka, ali moja koža se inficirala tokom procesa. Mislim da uopšte nisam bila kandidat za to. Samo sam želela da moja koža bude normalna, a kada se osvrnem na svoje slike, pomislim zašto sam dođavola videla da nešto nije u redu sa sobom? Neka vam ovo bude lekcija - lepa si takva kakva jesi, ne moraš da radiš sve to sebi po licu. Samo se zapitajte pre nego što nešto uradite da li je ovo normalno? Samo zato što svi to rade ne znači da je to normalno. Zato vas molim da uzmete moje iskustvo i razmislite dvaput o obavljanju mikronidlinga - zaključuje Nikol.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Equilibrium 10 treman za blistavu i glatku kožu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota