• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Top 5 ovogodišnjih najboljih stajlinga domaćih zvezda i influenserki

Vreme čitanja: oko 3 min.

One su nas oduševile, iznenadile i dale dobre ideje

  • 0
Nataša Ninković, Ena Luna, Džejla Ramović, Tamara Kalinić, Svetlana Bjelan Foto: Instagram/@natasaninkovic/@enaluna/dzejlaramovic/@tamara/minamilutinovic

Kraj je decembra i to znači da smo već uveliko u prazničnoj sezoni i raspoloženju, a potragu za svečanim autfitima kojima ćemo obeležiti kraj godine treba privesti kraju. Što više šljokica, pliša i crvenih detalja to bolje.

U toku godine pratile smo trendove, nametale svoje, tražile inspiraciju u svetskim zvezdama, a istovremeno gledale da budemo autentične. Stoga, ova naša lista predstavlja pet raznovrsnih izdanja omiljenih fešn dama. Od uličnog stila do venčanice - komadi koje su nosile ostavili su na nas najveći utisak.

Džejla Ramović - dominacija u Veneciji

Holivud u Veneciju nisu doneli filmski A-listeri, već zvezda sa ovih prostora, mlada pevačica Džejla Ramović. Nije prošla neprimećeno dok je pozirala na glamuroznom crvenom tepihu. Oličenje elegancije i sofisticiranosti došlo je u vidu nežnoroze kombinezona srcastog dekoltea sa upečatljivom mašnom koja je padala duž nogavica, pa tako stvorila iliziju da je u pitanju haljina. Upečatljiv nakit i svedena, jednostavna frizura, kako bi se istaklo ono najbolje bili su savršen izbor, u skladu sa mladalačkim duhom i Džejlinom sofisticiranom pojavom.

Ena Luna - "girls trip" u Rimu

Iako znamo da Ena uvek ulaže u svoje autfite za putovanja, jer joj je to i najbolja prilika da ih uslika, ova influenserka je posebno oduševila modnim izborima kada je sa drugaricama proslavila rođendan svoje koleginice Tatjane. U prvi mah nas privlači njena frizura (jer svi znamo koliko je teško imati dobru frizuru na putovanju!!!). Ona prirodno i dolazi sa stilom učenice u uniformi - njena "uniforma" se sastoji od bordo kariranog kompleta sa plavim prugicama. Ispod je obična bela majica, a dosad ste naučile kako je neophodno imati jednu čistobelu, a bogme i teško je pronaći. Hit čizme sezone zastupljene po vodećim radnjama španskog lanca uklopila je sa burgundi "guči" torbom za nošenje preko tela. Tu je bila i najpopularnija bajkerska kožna jakna ove jeseni. Dužina čizmica i dužina mini-suknje istakle su najbolji deo njenih vitkih nogu.

Tamara Kalinić - "bullet" haljina na reviji Ričarda Kvina

Tamara je donela dašak 1950-ih u satenskoj haljini šampanj-boje sa potpisom Ričarda Kvina. To je komad iz kolekcije za jesen 2023. godine. Ono čime se haljina ističe jeste njen gornji deo nalik na "bullet" grudnjak.

"Bullet" grudnjak je stil koji kreira definisani, šiljasti oblik grudi i dekoltea. Prvi put se ovakav tip grudnjaka pojavio u modnom svetu kao deo glamuroznih pin-up dama iz 1940-ih i 1950-ih, kada su devojke nosile uske džempere preko grudnjaka kako bi zaista naglasile svoje grudi. Želeći da haljina bude najistaknutiji deo večeri, Tamara se držala minimalnog nakita u vidu visećih minđuša, ali je iskoristila priliku da nam predstavi, nadamo se, novi trend. Zaboravimo na klasične opuštene i zalizane niske punđe. Tamarina frizura je za nijansu upečatljivija i versatilnija, pa je možemo nositi u mnogim prilikama, kao i za dnevni stil.

Nataša Ninković - razglednica iz Irana

Srpska glumica Nataša Ninković je posetila Iran i pokušala da dočara lepote ove zemlje kroz svoje fotografije, opisavši je kao "neslućeni, nestvaran svet, pun lepote, boja, poezije, skoro uvek iza 'zatvorenih vrata'".

Slano jezero Maharlu roze boje predstavila nam je u beloj haljini ravnog kroja i marami sa žutim, roze i plavim mozaičnim motivima. Bajkovitu džamiju Nasir al-Mulk u Širazu i njen kolorit prikazala nam je savršenim fotografijama, a izborom odora uklopila se sa enterijerom. Ova džamija je jednostavno savršena kombinacija religije, duhovnosti, filozofije i umetnosti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Natasa Ninkovic (@natasaninkovic)

Svetlana Bjelan - svadbeni minimalizam

Influenserka i jedna od najpoznatijih naših modela izdvaja se po svojoj "čistoj" lepoti i realnim fotografijama koje deli na društvenim mrežama - bez filtera. Svetlanu krasi i besprekoran stil, a njen "Instagram" je prepun fotografija koje nam mogu služiti kao inspiracija.

Za venčanje ostala je dosledna minimalizmu, ali ova dugačka satenska venčanica dizajnerke Marije Tarlać je sve samo ne jednostavna. I sama boja je između bele i šampanj.

Saten je jedan od najsvestranijih materijala i odlična je opcija za strukturirane haljine. To je potporna tkanina koja stoji sa svim tipovima tela. Saten ima prelep sjajan sjaj koji "hvata" svetlost i laska figuri, a poznat je i po svojoj glatkoj završnoj obradi.

Svetlanina haljina spreda lagano prati liniju tela, a pozadi se dešava sva magija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad se moda preseli u pozorište: Revijom posvećenom Tamari Bakić zatvoren Fešn selekšn

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota