• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

O haljini Džilijan Andersen govori ceo svet: Kažu da je "nepristojna", ali joj dame aplaudiraju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenula je temu na koju je važno govoriti

  • 0
Gillian Anderson Džilijan Anderson Skali Foto: Tanjug/AP

Na dodelama nagrada Zlatni globus, mnoge dame su oduševile svojim modnim izborom, ali se Džilijan Anderson posebno istakla.

O njenoj haljini se govorilo i pisalo možda i više nego o dobitnicima nagrade, iako naizgled deluje kao "obična" bela haljina.

Naime, Džilijan se pojavila u balskoj haljini, sa velikom i dugom suknjom i korsetom. Međutim, ova dama je donela faktor iznenađenja.

Džilijan je poznata i po ulozi u seriji "Seksualno obrazovanje", u kojoj je glumila intimnog terapeuta. Međutim, to je bio jedan od "opravdanja" mnogih komentatora, zašto je Džilijan na svojoj haljini na ovakvom događaju imala prišivene "vagine".

Iako je ceo svet počeo da prenosi upravo to, da Džilijanina haljina prekrivena "tim" detaljem, mnogi su ukazali da je to velika greška. A, to objašnjava i sama Džilijan.

Gillian Anderson Džilijan Anderson Skali Foto: Tanjug/AP

Iako je ovo opisano kao "skandalozno, šokantno i nepristojno", Džilijan navodi da ju je obukla iz više razloga i da je poruka veoma jaka.

Naime, mnogi navode da Džilijan ima haljinu sa šivenim "vaginama", ali je to velika greška, koju pravi veliki broj ljudi, pa i u medijima. U pitanju je "vulva", a ne "vagina", a razlika ovog dela ženske anatomije je i više nego velika.

Najjednostavnije objašnjenjo - vulva je spoljašnjost vagine.

Mnogi mediji dobili su kritike, pa se tako oglasila i jedna stranica @thisisvulva na društvenim mrežama i dodatno im pojasnila: "Vagina je ono gde se stavljaju tamponi. To je unutrašnjost. Vulva je spoljašnjost i izgleda kao cvet", piše "News.com".

I mnogi eksperti nisu ostali u tišini, već su navodili kako je bitno znati razliku, jer će tako devojke bolje obraćati pažnju na svoje zdravlje i učiti tačnu terminologiju svog tela.

Kako se vama čini ovaj modni potez?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miona od čaura pravi haljine

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota