• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tamo gde stanuje luksuz: Ova milanska ulica garantuje najbolji šoping

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U italijanskoj prestonici mode jedna ulica se posebno izdvaja svojim luksuznim radnjama, što joj je i drugu godinu zaredom donelo prestižnu titulu

  • 0
Montenapoleone Foto: Tamara Kostić

Čuvena milanska ulica Montenapoleone (via Montenapoleone) proglašena je za najluksuzniju evropsku ulicu protekle godine, dok je u kategoriji svetskih zauzela drugo mesto iza slavne njujorške Pete avenije.

Kako prenosi italijansko izdanje magazina "Elle", ovo je rezultat godišnje liste pod nazivom "Main street across the world" koju svake godine sastavlja vodeća američka agencija za nekretnine "Cushman & Wakefield". Za ovu prestižnu titulu kandidovala ju je cena poslovnog prostora koja je tokom 2023. iznosila 18 hiljada evra za kvadratni metar.

Zajedno sa još četiri ulice – Manzoni, della Spiga i corso Venezia – Montenapoleone formira takozvanu Modnu četvrt (Quadrilatero della Moda), šoping zonu koja se nalazi u srcu Milana. Omiljeno je mesto ljubitelja visoke mode i luksuza, ali i milanskog džet-seta kao i turista. Podaci govore da je samo u prvih deset meseci prošle godine ovaj deo grada obišlo 8,6 miliona posetilaca.

U spletu ulica koji čine Modnu četvrt nalaze se ne samo butici, ateljei i sedišta najprestižnijih modnih i lifestyle brendova, već i hoteli, restorani, zlatare, kafei i poslastičarnice…

Popularnost milanske Modne četvrti započela je sedamdesetih godina prošlog veka paralelno sa popularnošću brendova koji su proslavili italijanski stil i pozicionirali ga kao vodećeg u svetu mode i dizajna. Slavni kreatori poput Đorđa Armanija i Đanija Versačea upravo su u ovom delu grada otvorili svoje prve ateljee i radnje.

Danas ova gradska zona poligon je ne samo dobrog i luksuznog šopinga, modne ulične inspiracije već i glavnih dešavanja tokom Nedelje mode kao i Nedelje dizajna koji se svake godine održavaju u lombardijskoj prestonici.

(Ona.rs/Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević predstavio svoju novu kolekciju: Ko je Diva, a ko Superstar?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota