• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danska ima novu kraljicu: Meri sa balkona mahala u beloj haljini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova kraljica oduševila svojim modnim odabirom

  • 1
kraljica Meri Foto: Tanjug/AP

Kraljica Margareta II danas je zvanično abdicirala i danski presto predala svom sinu, sada već kraju Frederiku X. Njegova supruga, Meri Donaldson, postala je kraljica.

Rođena je u Hobartu, u Tasmaniji, najmanjoj australijskoj državi, 5. februara 1972. godine kao Meri Elizabet Donaldson. Najmlađa je od četvoro dece rođene od škotskih roditelja Henrijete i Džona Dalgliša Donaldsona.

Pohađala je javnu školu, jahala konje, bavila se sportom i imala je inače neupadljivo vaspitanje, pre nego što je studirala pravo i trgovinu na koledžu i preselila se u Melburn, a zatim u Sidnej da bi nastavila karijeru u oglašavanju.

Princ i ona upoznali su se tokom trajanja Olimpijskih igara u Sidneju, u jednom pabu. Ostalo je istorija i prava priča iz bajke.

Kraljica Meri je voljena od strane stanovništa, a vole je i u rodnoj Australiji, te se oni posebno raduju kraljici - "zemljakinji".

Meri ceni domaće robne marke i nije joj strana kupovina po niskim cenama uz neke velike investicije - poput najmanje šest "šanel" tašnica i jedne "birkinke", čija je cena navodno 44.500 dolara.

Za radne zadatke pretežno bira pantalone i blejzere, ali i haljine A-kroja. Po stilu dosta podseća na princezu Kejt Midlton.

Danas, kada se pojavila na balkonu i mahala stanovnicima Danske prvi put po stupanju na presto nosila je belu haljinu sa brošem na struku. Materijal koji steže struk prebačen je i preko ramena i oko vrata, a na njemu je i dansko kraljevsko znamenje.

Haljina ima dugačke rukave, u potpunosti je svedena i prilagođena svečanoj prilici. Odlikuje je i A-kroj donjeg dela suknje.

Kosu je pokupila u punđu, a nakit je bio u crvenim tonovima.

Novi kralj i kraljica Meri su na balkoni razmenili i poljubac.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Senjorina je diplomirala na Oksfordu, a u slobodno vreme vozi traktor i gaji baštu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Tanja

    14. januar 2024. | 15:34

    Ova je veoma bitna informacija za proeecnog srbina.

    Podelite komentar