• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sjajnu i glatku kosu, talog kafe može pomoći: Nekoliko minuta do zdrave i negovane dlake

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prirodni tretman možete uraditi u toplini svog doma

  • 0
kosa, nega kose, lepa kosa, kafa, piling od kafe Foto: Shutterstock/nelen

Kafa je mnogima jedan od omiljenih napitaka, posebno ujutru. Dobra, crna kafa ih razbudi u kratkom roku, ali osim što je unosimo u organizam, može imati benefite i u službi lepote.

Nije neobično kada čujete da žene mešaju kafu sa raznim uljima i potom mažu butine kako bi se rešile celulita, ali kafu možete dodati čak i u regeneratore.

- Mešanje taloga od kafe sa balzamom može učiniti vašu kosu sjajnom i glatkom, a uz pomoć pilinga na teme glave možete smanjiti opadanje kose i poboljšati cirkulaciju krvi u glavi - kaže Rejven Hurtado, stilista u salonu u Čikagu, prenosi "Glam".

kafa, balzam od kafe, nega kose sa kafom Foto: Shutterstock/Arturs Budkevics

Kako da iskoristite talog od kafe u službi lepote kose?

Pomešajte kašiku taloga od kafe sa omiljenim balzamom i nanesite najnormalnije na kosu, onako kako inače to radite. Posle toga isperite. Ovaj tretman možete raditi i do dva puta nedeljno kako biste videli rezultate, savetuje Hurtado.

Ovaj tretman mogu raditi svi oni koji žele dodatni sjaj kose, dakle ne postoji određena grupa osoba. Važno je napomenuti da bi trebalo da ubacite u svoju rutinu i piling vlasišta za potpuni ugođaj. Međutim, napominjemo da ako imate svetliju boju kose, budete oprezni sa nanošenjem kafe jer je ona jaka i može da je potamni. Takođe, ukoliko planirate da radite piling sa talogom kafe, on može izazvati mrlje po kosu i koži glave. Budite sigurni da ste dobro isprali kosu kako ne biste u toku sna videli crne tačkice na jastučnici.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti "neurednu punđu" za minut?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota