• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Leticija u štiklama koje žene u Srbiji ne vole: Nosi ih zbog zdravlja i ima ih u svim bojama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedini problem ovde je što sa njima ne dolazi i efekat izduženih i vitkijih nogu

  • 1
Kraljica Leticija Foto: Angel Naval@marinapress/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istina je da su pre nekoliko godina "kitten" štikle smatrane upitnim - dizajn koji nije imao mnogo smisla zbog tako malene štikle. Međutim, u svetu mode posle pandemije, ovaj specifičan stil cipela pokazao se vrlo korisnim, jer smo izgleda naučili da budemo praktičniji u svakom smislu. Odjednom smo ove štikle počeli da posmatramo kao dovoljno elegantne bez žrtvovanja udobnosti ili mogućnosti hodanja.

A onda su i zvezde uličnog stila prošetale svoje omiljene modele nakon što je trend primećen i na pistama pre dve sezone. "Kitten" štikle su uistinu raznovrsne - pošto su i udobne i sasvim malo podignute, imaju mogućnost da obavljaju "dvostruku dužnost" i ravnih cipela i onih sa visokom potpeticom. Bez obrzira na to da li nosite farmerke, dvodelna odela sa pantalonama ili suknje, "kitten" štikle će odgovarati svakom stajlingu dokle god je on klasično ženstven i sastoji se od osnovnih komada i bezvremenskih krojeva.

Jedini problem ovde je što sa njima ne dolazi i efekat izduženih i vitkijih nogu.

Kada su u pitanju poznate dame kojima je ovaj stil oduvek bio privlačan, svakako prednjači kraljica Leticija.

Dok je još bila princeza od Asturije, preferilala je štikle od 10 do 12 centimetara, a zbog nje su u Španiji ovaj model 2008. godine, kako piše tamošnji "Vanity Fair", prozvane "Letizios".

Iako nam je stajling kraljice Leticije nezamisliv bez salonki, "kitten" štiklama se priklonila kada joj se 2022. godine javila bolest koja izaziva bol u prednjem delu stopala, zbog koje nije mogla nikako da izdrži da dugo stoji ili hoda na visokim potpeticama.

Danas ih kraljica Leticija poseduje u svakoj boji, sa različitim varijantama završne obrade, čak i sa vinilom i ukrasnim šnalama, nosi ih i leti i zimi, sa unihopom ili na bosu nogu, a najsklonija je onim koje imaju otvorenu petu. Njene potpetice sada ne prelaze pet centimetara.

Njen jučerašnji stajling predstavljao je zimsku verziju (sa zatvorenom petom), bež, u skladu sa kaputom. Ispod je nosila plavu haljinu dugačkih rukava sa preklopom.

Kada je moda u Srbiji u pitanju, čini se da ne možemo da se setimo nijedne dame koja ih je implementirala u svoj stil. Naše žene vole visoke potpetice i ne izbegavaju ih ni u dnevnim varijantama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pronašla je bakin kofer pun odeće: Pomoću odevnih komada vratila se 70 godina unazad

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Pametna Leticija

    31. januar 2024. | 21:56

    Imala sam vise pari takvih cipela kupljenih po Bliskom istoku, a sad znam i kako se zovu. Inace ne vidim zasto bi se iko - a meni ni ne pada na pamet - mucio na stulama, kad ovakve cipele, ako su lepo oblikovane izgledaju kao da imaju mnogo visu stiklu!

    Podelite komentar