• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plašila se starenja i uvek bila nezadovoljna izgledom: U šestoj deceniji postala model zahvaljujući sedoj kosi

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U novembru 2017. njena ćerka Amelija, koja je radila kao model, sugerisala je da njen šef traži ambasadora sede kose

  • 1

Kerolajn Labušer iz Londona je kao dete napustio tata, zbog čega se osećala nesigurno zbog straha od starenja.

Majka dvoje dece provela je svoje dvadesete i tridesete osećajući se "bespotrebnom i beznačajnom". Nije imala neke posebne planove i govorila je da je "napustila školu i da je upisala kurs šivenja" i da joj je "želja bila da putuje, da se uda i ima decu".

Rano je posedela i sve vreme je farbala svoju kosu, ne sluteći da će joj baš ona promeniti život. U novembru 2017. njena ćerka Amelija, koja je radila kao model, sugerisala je da njen šef traži ambasadora sede kose. Ona nije bila model, ali je izgledala tačno onako kako je bilo zamišljeno.

Sada, godinama nakon te prilike, Kerolajn iza sebe ima čak i fotografije objavljene u britanskom magazinu "Vogue".

Međutim, pre nego što je skupila snage da nađe svoju novu svrhu, bivša školska recepcionarka je svoje četrdesete i pedesete provela misleći da izgleda sasvim prosečno, i dalje boreći se protiv svojih sedih vlasi. Onda je pokušala da se bolje oseća radeći botoks, filere, tretamane lica...

- Odgojena sam tako da se ne gledam u ogledalu. Mislim da se nikada nisam osećala lepo, čak ni na dan svog venčanja. Kada sam kao mlađa bila ispred kamere, uvek bih joj okrenula leđa. Nisam imala ovaj osećaj lepote koji imam u protekloj godini života - rekla je Kerolajn.

Kada je prihvatila ćerkinu ponudu, na život i na sebe je počela da gleda mnogo drugačije.

- Sa 58 godina, ja sam osoba kakva sam oduvek bila, ali nikada nisam imala priliku da to i budem. Mnogo sam samouverenija i hrabrija nego što sam bila u svojim dvadesetim i tridesetim. Idem sama na događaje i kažem "da" skoro svemu. Privlačim pažnju i to je izuzetno pozitivno, ali ne nazivajte me "starom" - rekla je za "Daily Star".

Ona kaže da ne pokušava da izgleda mlađe nego što jeste, već samo želi da očuva svoju kožu, da stari graciozno i da onoliko koliko može odagna znake starenja. Njena poruka drugim ženama je da žive život, a ne da čekaju da se on desi.

Njen modni stil je vrlo istančan, oblači se kombinujući trendovske i klasične komade. Aktivno trenura, koristi retinol i pazi se od sunca.

Sa suprugom Dejvidom danas živi u Dubaiju, a letos su proslavili 32 godine braka.

- Trijumfi i nevolje, usponi i padovi, odvojeno i zajedno. Smeh i suze. Odgajali smo dvoje sjajne dece. Živeli smo u 18 iznajmljenih kuća pre nego što smo konačno kupili našu prvu kuću. Mnogo je vode ispod našeg mosta. Ili smo pobedili ili nešto naučili. Nesavršen život, živeli smo u ljubavi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izgleda kao model, a obara ruke kao od šale: Henrijeta je najjača žena Evrope

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari