• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

One su bile najtraženije manekenke, a sada njihove ćerke idu istim stopama: Da li će ih prestići?

N. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li će mlade dame dorasti svojim majkama

  • 0
Sindi Kraford, Kejt Mos, Jolande Hadid i Hajdi Klum, Cindy Crawford, Heidi Klum Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Splash, BACKGRID / Backgrid USA

Osamdesete i devedesete biće zapamćene kao „era supermodela“ – vreme kada su dame poput Kristi Brikli, Iman, Sindi Kraford, Linde Evanđeliste, Kejt Mos i Naomi Kembel postale fenomen i "zasejale" put svim predstojećim naraštajima. Od tih dana, mnoga poznata lica iz sveta mode napustile su piste i naslovnice kako bi pokrenule sopstvene poslove i osnovale porodice. Sada, decenijama kasnije, dame kao što su Kraford i Mos prenele su "manekensku baklju" svojim ćerkama.

A koje sve manekenke imaju tu čast da im deca idu istim stopama?

1. Kejt Mos i Lila Grejs 

Lila Grace kate moss Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kejt, koja je "regrutovana" sa samo 14 godina, kada ju je agent ugledao na aerodromu, pomogla je eri koja je modele na pisti pretvorila u superzvezde. Svoju prvu naslovnicu snimila je sa 16 godina za "The Face" i postala je kultna figura tokom vladavine Kelvina Klajna. Pored toga, kada je prošetala za "Chanel" 1994. u ružičastom odelu, sa cvećem u kosi, ostavila je svoj pečat kao kul oštar model koji je diktirao trendove, ali ih nije pratio.

Sada, Kejtina ćerka ide njenim stopama i spremna je da kreira sopstvene trendove za generaciju Z. Godine 2020. Lila Grejs je angažovana za "Marka Džejkobsa" i "Miu Miu", za koje je otvorila i zatvorila šou, što je najveća čast za jednog modela, i tako počela pompezno svoju karijeru.

2. Sindi Kraford i Kaja Gerber

Kaia Gerber, Cindy Crawford Foto: Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Izgovorite ime Sindi i pola sveta će se prisetiti nezaboravne reklame za "Pepsi" iz 1992. godine, koju je potom rekonstruisala 2018. godine. U jednom naletu, ova reklama je učvrstila uniformu "it, kul" devojke koja će ostati tu za generacije koje dolaze - teksas šorts i bela majica. Osim Sintijine uloge u ovom trenutku pop kulture, manekenka je krasila više od 1.000 naslovnica časopisa u svojoj višedecenijskoj karijeri i prošetala je na pistama svake modne kuće koju možete zamisliti.

Nakon modelinga, postala je preduzetnik, lansirajući brendove za lepotu. Njena ćerka Kaja debitovala je na pisti za "Kelvina Klajna" 2017. godine, četiri dana nakon što je napunila 16 godina i od tada je svet mode prosto poludeo za njoj. Pojavila se na naslovnoj strani "Voga" i njegovih različitih izdanja više puta - posebno u solo ulozi 2018. za "Vogue Paris".

3. Jolanda Hadid sa ćerkama Điđi i Belom

Jolanda Hadid Foto: Shutterstock

Pre nego što je postala omiljeni član glumačke ekipe u „Pravim domaćicama sa Beverli Hilsa“, Jolanda Hadid je bila uspešan model na pisti tokom osamdesetih i devedesetih, sa zaslugama u rasponu od australijskog "Voga" do naslovnica "Gracie". Njene ćerke Belu i Điđi Hadid je suvišno predstavljati jer su nesumnjivo nadmašile karijeru svoje majke.

Bela Hadid je pretprošle godine pokupila nagradu za najboljeg modela godine, a važi i za najplaćeniju manekenku, dok je njena sestra Điđi prati u stopu. Ne postoji naslovnica ili modni dizajner koji nisu zainteresovani za ovaj duo.

4. Hajdi Klum i Leni

Leni i Hajdi Klum Foto: @Lucasgro / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Hajdi Klum je svoju karijeru ostvarila kao "Viktorijin anđeo". Pored toga što je deo "VS" porodice, Klumova se pojavljivala u "Sports Illustrated", "Cosmopolitan", "Glamour" i mnogo drugih magazina. Ona je miljenica Eskade i Vere Vang. Iako je svoju karijeru sada preusmerila sa manekenke na poslovnu ženu, 2021. se pojavila na naslovnoj strani nemačkog "Voga" sa svojom ćerkom Leni Klum.

Ova naslovnica je bila Lenin debi u svetu modelinga, sa samo 16 godina. Ona je jedno od najmlađih i najnovijih  lica u industriji, te njeno vreme tek dolazi.

A šta vi kažete na naslednice ovih ikona? Da li mislite da će uspeti da nadmaše svoje mame kao što su to uradile Bela i Điđi? Pišite nam u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prelepa Sindi Kraford bez šminke u sauni pleni lepotom i krajem šeste decenije života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota