• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

40 najmoćnijih žena na "Vog" naslovnici: Odlazećem glavnom uredniku se ispunila želja za kraj jedne ere

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snaga ovih zvezda je uokvirena u novo izdanje, poslednje kojim diriguje Edvard Eninful

  • 0
Vogue Foto: Shutterstock

Edvard Eninful, glavni urednik britanskog magazina "Vog" (Vogue), želeo je da obeleži svoje poslednje izdanje posle sedam godina rada nečim posebnim, a njegov predlog je bila naslovnica na kojoj bi se našle neke od najistaknutijih žena na svetu.

I tako se desila ovogodišnja martovska naslovnica - dugoočekivano izdanje, koje je fotografisao Stiven Majzel, prikazuje 40 izuzetnih žena iz različitih oblasti. Samo zamislite - supermodeli poput Naomi Kembel i Anok Jai; glumice poput Džeme Čan i Anje Tejlor Džoj, pevačice poput Majli Sajrus i Due Lipe; kulturne ikone poput Opre.

Snaga ovih zvezda je uokvirena u novo izdanje, poslednje kojim diriguje Edvard Eninful.

- Moje 76. i poslednje izdanje "Voga", šest i po godina i 153 naslovnih zvezda kasnije, uključujući 40 legendarnih žena koje se pojavljuju na ovoj naslovnici. Bila je to izuzetna vožnja i apsolutna čast. Dok ulazim u svoju novu ulogu, globalnog kreativnog i kulturnog savetnika Conde Nast za "Vog", odlučan sam da nastavim da se borim za neverovatnu lepezu glasova u modi i medijima i obezbedim da zadržimo energetsku eksploziju poslednjih nekoliko godina. Uvek to kažemo, jer uvek treba da se kaže: još mnogo toga treba da se uradi - rekao je on u saopštenju, koje prenosi "Fashionista".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Naslovnica u stilu ponovnog okupljanja iz marta 2024. poziva se na nekoliko različitih kultnih izdanja "Vogue", odnosno na 100. godišnjicu američkog izdanja iz aprila 1992. (fotografisao Patrik Demarčelijer) i italijansko na 30. godišnjicu iz oktobra 1994. (fotografisao Meisel).

Eninfulov pogled na okupljanje uticajnih žena je fuzija talenata, odnosno vizuelna metafora za život u kom je on odrastao u ovo što je danas.

- Kada je došlo do mog poslednjeg izdanja kao urednika, bilo mi je nemoguće da izaberem jednu osobu za naslovnicu koja personifikuje ne samo "Vog", već i svet u kome danas živimo. Vrlo brzo je postalo očigledno da treba da predstavljamo inkluzivnost izvan mode i da slavimo zajednicu žena koje su pomogle u oblikovanju kulture, tako da sam okupio 40 žena koje su ranije krasile naslovnicu britanskog "Vogue" tokom mog uredništva.

Dodatne zvezde na naslovnoj strani su Viktorija Bekam, Selma Bler, Vitoria Ćereti, Sindi Kraford, Kara Delevinj, Linda Evanđelista, Irina Šajk, Kristi Tarlington, Serena Vilijams, Kejt Mos, Điđi Hadid, između ostalih.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Muzej parfemskih bočica u Bezdanu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota