• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

BAFTA 2024: Kako su se obukle nominovane i nagrađene glumice

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored nagrade za glavnu i sporednu glumicu, jedna od najvećih kategorija večeri je nagrada "Bafta Rising Star Award", koja slavi mlade talente u industriji

  • 0
Emili Blant, Margo, Rosamund Pajk, Ema Stone Foto-kolaž: Tanjug/AP, Julie Edwards / Avalon / Profimedia

Margo Robi, Emili Blunt, Ema Stoun i Rozamund Pajk bile su među nominovanim i nagrađenim zvezdama koje su se pojavile na 77. dodeli filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA) koja je održana u Kraljevskoj festivalskoj dvorani u nedelju.

"Barbi" zvezda Margo pokazala je svoju neverovatnu figuru u roze i crnoj haljini bez bretela sa odgovarajućim rukavicama i štiklama, inspirisana najpopularnijom lutkom.

Glumica je pozirala fotografima pored svog supruga Toma Akerleja koji je izgledao otmeno u crnom smokingu.

Emili Blant, koja je nominovana za ulogu Kiti u "Openhajmeru", naterala je sve prisutne na crvenom tepihu da se za njom okreću pojavivši se u glamuroznoj haljini sa perlama i izrezima duž struka koji su pokazivali njenu vitku figuru.

Glamurozna haljina bila je ukrašena draguljima, pratila njene obline peščanog sata, a onda se širila u sirena kroj. Upotpunila je izgled ogrlicom sa dijamantima i rubinima uparenom sa odgovarajućim minđušama.

Na drugom mestu, zvezda "Jadnih stvari" Ema Stone, pobednica u kateriji nagrade za glavnu glumicu, odlučila se za narandžastu haljinu sa jednim puf-rukavom dok je sijala pored Jorgosa Lantimosa. Prilagođeni izgled kuće "Luj Viton" takođe je sadržao svileni steznik i suknju od šifona sa prošivenom trakom, za koju se činilo da je inspirisana filmskom modom iz 19. veka. Sve je bilo u stilu lika kojeg je tumačila - Bele Bakster.

Od početka sezone dodele nagrada, stil za crveni tepih Rozamund Pajk bio je izvanredno fantastičan i pun drame (mislimo na njenu crnu čipkastu "dior" haljinu i veo u obliku srca na dodeli Zlatnih globusa). Njeno pojavljivanje na 77. dodeli filmskih nagrada Britanske akademije nije bilo drugačije.

Prošetala je crvenim tepihom ponovo izgledajući prelepo i potpuno zadivljujuće. Za veliku ceremoniju, odabrala je da rekreira nešto što nas neodoljivo podseća na Pepeljugu - hladnoplava haljina je sadržala dva velika komada tkanine koja su se ukrstila jedan preko drugog da bi stvorila duboki dekolte sa V-izrezom, suknju A-kroja i uske nabore u predelu struka. Sve to je uparila sa neodoljivim plišanim štiklama sa debelom štiklom.

Jedna od najvećih kategorija večeri je nagrada "Bafta Rising Star Award", koja slavi mlade talente u industriji. Nominovani se biraju bez obzira na pol ili nacionalnost i mogli su da imaju veliki proboj u TV seriji ili filmu, a pobednika bira javnost. Pobedila je glumica Mia Mekena Brajs, a za specijalnu priliku odabrala je da bude sva u štrasu i balskom kroju.

BAFTA Foto: Tanjug/AP

I za kraj - Kler Foj je privukla pažnju u bledoj haljini sa resama i štrasom. Nominovana za sporednu glumicu za "All Of Us Strangers", možda je donela i najpogrešniju odluku večeri s obzirom na to koliko se njena haljina stopila sa bojom njene kože, a ni kroj i detalji nisu bili najaktuelniji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I vojvotkinje nose nošeno: Kejt Midlton prošetala crvenim tepihom haljinu staru 8 godina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota