• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Misica Anja Radić se takmiči za titulu najlepše žene na svetu: Od bake je nasledila važan stav o životu

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Obilazeći škole po Srbiji i držeći radionice deci uzrasta od sedam do 15 godina, pokušavam da kroz lepe i pozitivne primere probudim osobine koje svi mi posedujemo duboko u sebi"

  • 0
Miss Serbia Foto: Dejan Milićević

Njihovi raskošni osmesi, vitka tela, crte lica kao u lutke, stas, moć zavođenja - sve to što smatramo pod ultimativnim pojmom lepote jedne misice zapravo je najmanje kvalifikuje da učestvuje na ovom prestižnom takmičenju.

Jako važan deo takmičenja u kojem se svaka takmičarka ocenjuje na osnovu uticaja koji ima radeći sa neprofitnim organizacijama, zapravo igra najveću ulogu u izgradnji ličnosti i misije misice iz svih delova sveta.

Anja Radić je predstavnica Srbije na izboru za "Miss World". Za Ona.rs kaže da je njen dvogodišnji mandat i rad sa timom iz kompanije "MissYu" zaslužan za sve ono što je postala danas. Anja je glavni PR menadžer sportskog centra Novak Đoković, svetski ambasador jedne od naših najvećih kompanija, a osim toga isprobala se i u ulozi voditelja različitih promocija i događaja, pa se čak snašla i u glumačkim vodama.

- Ispunila sam svoj san! Filmska produkcija je prepoznala moj talenat, a ova prilika me je potpuno opčinila i razvila u meni želju da nastavim da se edukujem u tom smeru - kaže nam Anja nakon što je sa nama u razgovoru podelila informaciju da je dobila priliku da glumi u najpopularnijoj seriji na TV "Pink".

Humanitarni projekat "Lepota je svuda oko nas" opisuje kao svoju životnu misiju.

- Kada sam postala Miss Srbije shvatila sam da moja misija može postati jos jača zahvaljujući kruni, odnosno medijskoj prisutnosti. Obilazeći škole po Srbiji i držeći radionice deci uzrasta od sedam do 15 godina, pokušavam da kroz lepe i pozitivne primere probudim osobine koje svi mi posedujemo duboko u sebi. Vrednosti koje ne smemo zapostavljati, već konstantno razvijati, a to su poštovanje, razumevanje, saosećajnost, tolerancija, drugarstvo... Upravo ove vrednosti će smanjiti bes, loše i negativne emocije i, naravno, samim tim redukovati vršnjačko nasilje - kaže Anja Radić i dodaje:

- Ovaj projekat nema materijalnu vrednost, već onu mnogo važniju, nematerijalnu, jer život nema cenu. Moramo biti dovoljno odgovorni da promenimo prvo sebe, pa samim tim i okolinu.Veliku zahvalnost na podršci dugujem Ministarstvu prosvete i kompaniji Miss Serbia, koji su prepoznali cilj ovog projekta i shvatili da je ovo nešto što donosi pozitivnu promenu našem društvu - obrazložila je aktuelna srpska misica.

Anja se trenutko nalazi u Indiji, a svi događaji u okviru takmičenja koje će biti završeno proglašenjem najlepše žene na svetu, odvijaju se od 18. februara do 9. marta. Putovanja su upravo najvažnija stavka kada je ovo takmičenje u pitanju, jer doprinose svakoj pojedinačnoj misici pružajući priliku za podsvesno učenje. Svaki aspekt putovanja ih uči novim veštinama, a kako nam Anja govori ona su njoj značajna jer je uče da postoji "veliki svet van naše kuće".

- Uče nas o raznolikosti sveta, o različitim kulturama, običajima, veroispovestima i mentalitetima. Ona nas uče da se snalazimo u najrazličitijim situacijama i lako ih rešavamo, da ljude procenjujemo na osnovu njihovih osobina i univerzalnih ljudskih vrednosti. Smatram da je svako putovanje poziv na promenu - priča Anja.

Sve te aktivnosti iziskuju i određenu žrtvu, koja se posebno odnosi na intenzitet viđanja sa porodicom i prijateljima, ali Anja je bila odlučna kada nam je govorila da su rutine ono što nju održava u nameri da sve postigne. I dok je stalno na snimanjima i na događajima, ona stiže i u teretanu, da pročita nešto što je interesuje, pogleda predstavu ili film... Kaže da joj to ujedno i održava lepotu, da ne postoji bjuti trik koji će zameniti njenu sposobnost da u svemu vidi i traži lepotu.

A kada dođe vreme za posve slobodan dan, i dalje se vodi onim da se pre svega treba sređivati zbog sebe, a ne zbog situacije. To je naučila od svoje bake, koja je entuzijastično zastupala stav da je život nešto što konstanto treba da se slavi.

Upravo je takvo razmišljanje prenela i kada je takmičarski duh u pitanju, pa sa velikim očekivanjima krenula put Indije uz podršku sa svih strana, zbog čega se oseća još jače i spremnije za nove izazove.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Intervju sa aktuelnom Mis Srbije: Anja nam je otkrila kakav je osećaj nositi krunu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota