• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdi da je njena krema bolja od bilo koje kupovne i da svako može da je napravi kod kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan začin je glavni sastojak

  • 0

Tiktokerka Kejt, koju poznajemo iz prethodnog viralnog snimka sa pilingom od bananine kore, ponovo je privukla pažnju novom metodom nege lica.

Naime, u pitanju je krema koju svako može napraviti kod kuće. Kejt čvrsto veruje u svoje kombinacije za lice, naročito jer je ona ta koja je svaki sastojak sa razlogom birala.

Kreme za koje deli recepte na društvenim mrežama su prirodne i svaka ima svoju namenu. Ovoga puta radi se o kremi za upaljenu kožu.

Tvrdi da njene kreme ne mogu da se porede sa kupovnim, jer nema neprirodnih sastojaka. A kremu je napraila upravo od jedne začinske biljke, nimalo jeftine - šafrana.

Sa tezom da šafran može da pomogne kod upaljene kože i rumenila, složila se i studija iz 2013. godine.

Ova začinska biljka ima antioksidante, a istraživači su otkrili da čak može pomoći i kod zarastanja rana. Kejt je pokazala kako je lako napraviti kremu protiv upaljenja, ali i protiv starenja, kako takođe dodaje.

@yourmategingerkate Saffron Rose Water Toner ❤️ #naturalskincare #skincare #nontoxicliving #antiagingskincare #yourmatekate ♬ original sound - Kate 👩🏻‍🦰

Koristeći samo prstohvat šafrana i dve kašike aloe gela kao osnovu za svoju hidratantnu kremu, Kejt je dodala ostale sastojke za obovu kože. Pomešala je sve sa kašičicom bademovog ulja, vitaminskim uljem, a zatim završila kremu sa kašikom ružine vodice.

Mnogi su već probali da naprave ovu kremu, a potom se vratili da se pohvale rezultatima u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota