• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prestolonaslednik Pavlos od Grčke sa suprugom okupio članove kraljevskih porodica: Tu su i gosti iz Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među zvanicama su bile kraljica Kamila i kraljica Leticija

  • 0
Princ Pavlos od Grčke Foto: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Princeza Mari Šantal od Grčke i njen suprug prestolonaslednik Pavlos od Grčke prisustvovali su službi zahvalnosti za kralja Konstantina u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor. Događaj koji je okupio pripadnike grčke kraljevsku porodice ugostio je i kraljicu Kamilu, kao i španskog kralja i kraljicu.

Konstantin II vladao je kao poslednji kralj Grka od 6. marta 1964. do 1. juna 1973. Preminuo u Atini u 82. godini. Njegov sin Pavle, prestolonaslednik Grčke, aktuelni je starešina Grčkog kraljevskog doma kao najstariji sin poslednjeg  kralja. Starešina Grčke kraljevske porodice postao je u trenutku očeve smrti.

Kao unuk Frederika IX, prestolonaslednik Pavlos je i danski princ. Njegove tetke su danska kraljica Margreta II i španska kraljica Sofija, dok mu je kralj Filip VI od Španije brat od tetke.

Pripadnici Grčkog kraljevskog doma ovom prilikom ugostili su i britansku kraljica Kamilu. Dočekana je da prisustvuje službi zahvalnosti za kralja Konstantina.

Kraljica Kamila Foto: Andrew Matthews/Pool via AP

Svi članovi porodice su za ovu priliku bili svečano obučeni. Princeza Mari Šantal je ponela bordo haljinu, koju je pratio ogrtač u istoj nijansi, kao i cipele sa diskretnom štiklom. Crna pismo-torba i prirodni tonovi šminke pokazali su kraljevsku etikeciju.

Kraljica Kamila se opredelila za teget set sa raskošnim šeširom, a španska kraljica Leticija je blistala u teget haljini i pelerini sa krznom.

Kraljica Leticija Foto: Chris Jackson/Pool via AP)

Svečanom događaju su prisustvovali i gosti iz Srbije - prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom. 

Bračni par je bio obeležen elegancijom i uvek prisutnim osmehom princeze Katarine.

Princ Aleksandar i princeza Katarina Foto: Chris Jackson/Pool via AP

Prestolonaslednik Pavlos

Grčki prestolonaslednik se školovao na Helenskom koledžu u Londonu koji su 1980. godine osnovali njegovi roditelji. Školovanje je nastavio na koledžu u Novom Meksiku, da bi potom prošao vojnu obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sendhrst. Čin poručnika stekao je aprila 1989. godine, a vojnu službu je napustio aprila 1990. godine, piše "Vikipedija".

Diplomirao je 1993. godine na Školi za inostrane poslove Univerziteta Džordžtaun u Vašingtonu, magistarske studije je završio sa svojim rođakom Filipom, budućim kraljem Španije, u istoj školi.

Kao starešina porodice prestolonaslednik Pavle sa svojim majkom Anom-Marijom od Danske prisustvovao krunisanju britanskog kralja Čarlsa III i kraljice Kamile 6. maja 2023. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dnevna soba i radni sto za kojim je stvarao čuveni srpski pesnik Laza Kostić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota