• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miss Nemačke je Iranskog porekla, ima 39 godina i dvoje dece: Uspešna je arhitektkinja i neće nositi krunu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njena je misija da podrži mlade žene s migrantskom pozadinom

  • 1
Mis Nemačke 2024 Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

U značajnom iskoraku ka raznolikosti i razbijanju tradicionalnih normi lepote Apameh Šonauer, poreklom Iranka, nosi titulu najlepše žene u Nemačkoj, nakon što je odnela pobedu na tamošnjem izboru za Miss. Takmičenje lepote, koje je istorijski kritikovano zbog svog uskog fokusa na fizički izgled, iznenađujuće je evoluiralo poslednjih godina ka važnosti prihvatanja različitosti.

U izboru od 15.000 žena koje su se takmičile, 39-godišnja Apameh iz Berlina, koja je sa samo šest godina došla iz Irana izuzetak je i po tome što je udata i ima dvoje dece, a ujedno je i poznata u svojoj arhitektonskoj struci.

Njena je misija da podrži mlade žene s migrantskom pozadinom.

U Nemačkoj je promenjen koncept izbora za predstavnicu 2019. godine i više ne daje primat isključivo lepoti žene, već se traže dame koje mogu biti uzor drugima. Primetno, ni godine ni bračni status više nisu nikakva prepreka - najstarija finalistkinja sa 42 godine bila je iz Hamburga.

Odmah po pobedi, Apameh treba da započne jednogodišnju vladavinu kao Miss Nemačke 2024. Njen program je prepun advokature, posebno usmerene na osnaživanje žena i devojaka iz marginalizovanih zajednica. Njena pobeda, iako se trenutno posmatra kao lično dostignuće, nosi sa sobom težinu očekivanja i nadu u dalji napredak u industriji izbora lepote i šire.

Takmičenje za Miss Nemačke nekada se odvijalo paradiranjem u bikiniju na modnoj pisti, ali je vremenom usledila promena imidža. Od 2019. godine, pored gorepomenutih promena važna je ličnost takmičarki i njihova sposobnost da preuzmu odgovornost, kao i sposobnost da se pojave kao uzori. Pobednica više ne dobija krunu, već samo lentu, primetićete na fotografijama na kojima je Apameh.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Aktuelna Mis turizma Srbije zapevala tradicionalnu pesmu sa juga Srbije na Sajmu turizma 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Guss

    27. februar 2024. | 16:54

    Ulje lutko ULJE ! Nikako Zeeejtin :)

    Podelite komentar