• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Solo izložba Naomi Kembel u prestižnom V&A muzeju u Londonu

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim uvida u dosadašnji bogati život i karijeru slavne modne ikone, izložba obećava i nezaboravno putovanje kroz četiri decenije mode

  • 0

Londonski muzej Victoria & Albert najavio je pravu poslasticu za sve modne entuzijaste. Od 22. juna publici će predstaviti izložbu pod nazivom „Naomi: In Fashion“ posvećenu kraljici modnih pista Naomi Kembel. Osim što obećava uvid u njenu četrdesetogodišnju karijeru kao modela ali i aktiviste i filantropa, ova izložba će istovremeno ponuditi i jedno nezaboravno putovanje kroz istoriju mode.

Za Naomi sve je počelo upravo na ulicama britanske prestonice, kada ju je sa samo 15 godina primetio agent modne agencije. Nedugo zatim postaje prva crna manekenka koja se pojavljuje na naslovnoj strani francuskog "Vogue-a". Zajedno sa Sindi Kraford, Kristi Tarlington, Klaudijom Šifer i Lindom Evanđelistom postaje jedna od kultnih modela devedesetih godina prošlog veka bez kojih revije i naslovne strane magazina nisu mogle da se zamisle.

Na ovoj izložbi, čiji je kurator sama manekenka, biće predstavljeno više od 100 kreacija slavnih dizajnera koje je na tako jedinstven način nosila na modnim pistama – od bezvremenih i klasičnih "Šanel" modela, preko provokativnih kreacija Đanija i Donatele Versače, pa do avangarde Aleksandra Mekvina.

Deo izloženih modela vlasništvo su same Naomi, za koju je poznato da ima bogatu "haute couture" kolekciju. Pored impresivnih odevnih komada i asesoara, značajno mesto na izložbi zauzeće i modna fotografija. Dela slavnih fotografa poput Stivena Mejzela i Tima Vokera pružiće sveobuhvatan pogled na karijeru Kembelove, ali daće i sjajan uvid u modnu evoluciju jedne ere. Pored modnog doprinosa, njen aktivizam i filantropija takođe će biti predstavljeni publici.

Podsetimo, ona je jedan od najaktivnijih boraca za rasnu, etničku i rodnu ravnopravnost u svetu mode.

Izložbu „Naomi: In Fashion“ u Victoria & Albert muzeju ljubitelji mode moći će da vide sve do 6. aprila 2025. godine.

(Ona.rs / Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta bi bilo da smo rođene pre 100 godina?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota