• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijska Arabija prvi put učestvuje na izboru za mis univerzuma: Rumi Alkatani "probija led"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Noviteti u svetu ženske lepote stigli su i u Iran

  • 0

Ove godine prestižno takmičenje izbora za mis univerzuma (Miss Universe) održaće se u Meksiku i po mnogo čemu će se razlikovati od ostalih. Naime, na ovogodišnjoj smotri prvi put će učestvovati i Saudijska Arabija i Iran.

Rumi Alkatani (27) će biti predstavnica Saudijske Arabije.

- Čast mi je da učestvujem na takmičenju za ovogodišnji izbor mis univerzuma. Ovo je prvo učešće Kraljevine Saudijske Arabije - napisala je ova devojka rođena u Rijadu na svom "Instagram" profilu, piše "Independent".

Ono što je interesantno jeste da je ova devojka i nositeljka titule mis Bliskog istoka, mis arapskog sveta za mir 2021. kao i mis žena Saudijska Arabija, tako da ima iskustva kada je reč o predstavljanju svoje zemlje. Može se pohvaliti diplomom iz stomatologije, a tečno govori engleski, francuski i naravno arapski.

Kako je došlo do ove promene u Saudijskoj Arabiji?

Prestolonaslednik ove zemlje Mohamed bin Salman Al Saud uveo je neke promene koje se dosta tiču i žena. Naime, dozvoljeno im je da voze, da idu na sportske događaje i koncerte, ali i da mogu da dobiju pasoš bez odobrenja muškog staratelja.

Ipak, ona nije prva devojka iz ovog dela sveta kojoj je to pošlo za rukom, pošto je prošle godine Lujan Lakoub iz Bahreina predstavljala svoju zemlju na istom ovom takmičenju.

Titulu mis univerzuma "brani" predstavnica Nikaragve, Šenis Palasios.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Upoznajte Mis Srbije 2019 iz prve ruke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota