• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ove česte greške kosa najviše opada: Frizer otkriva ko je "krivac" za ovu pojavu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I ovaj problem može se rešiti odbacivanjem jedne stvari

  • 0
Opadanje kose, Branislav Relić frizer Foto: Shutterstock, Instagram/hair_by_relja

Opadanje kose "proživljava" svaka žena i često to pripisujemo promeni vremena, ciklusu ili drugim faktorima.

No, naš sagovornik i frizer Branislav Relić ukazao nam je na greške koje svesno činimo i da opadanje kose dolazi često od "naših ruku". Kako ističe, ove greške vas mogu koštati kose više nego što mislimo.

- Gubitak ili opadanje kose je postalo sve češći problem pre svega žena. Opadanje kose se često pripisuje godišnjem dobu, trudnoći ili genetici. Ali ovaj problem se najčešće krije u "bezazlenim" situacijama. Gubitak ili opadanje kose je prirodna stvar. Prosečno opadanje broja dlaka za 24 časa je od 30-100. Sve više od 100 se smatra prekomernim opadanjem. Jedan od najčešćih, mehaničkih uzroka gubitka kose je vezivanje gumicom - govori frizer i dodaje:

- Kada je kosa pokupljena u visoki rep, najčešće žene moraju da prejako stegnu gumicu da bi frizura mogla dugo da stoji, ali nakon dužeg vremenskog perioda kada se kosa pusti, pojavi se bol u tim predelima temena, gde je kosa bila stegnuta. Prvo što se dešava kada je kosa u repu, jeste da se lomi na delovima koje je gumica pritisla i samim tim dlaka slabi i postaje poroznija.

Feder-gumica za kosu Foto: Shutterstock

Branislav ističe da ovakva frizura poprilično slabi sam koren dlake. Uz to, dolazi i stvaranje zalizaka, kao i gubljenja kose u predelima oko lica.

- Najčešće kosa kreće da se kida u tim delovima oko lica, jer su tu najoštećeniji delovi. Mnogi mešaju pokidane delove kose sa "bebećom kosom".

Izbegavajte vezivanje kose gumicom osim ako to nije "feder-gumica". Takva gumica nece vršiti trenje na koren i dužinu kose. Kao najbolje rešenje da prikupite kosu, jeste korišćenje šnale - ističe Branislav Relić.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 frizure za 3 minuta: Izgledajte kao da ste izašli iz frizerskog salona

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota