• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Susret dve kraljice, putovanje kroz dve modne bajke: Maksima i Leticija posle igre boja zasijale sa tijarama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za razliku od ostalih evropskih izleta, Leticija se opredelila za sjajnu rusku tijaru ovog puta

  • 0
Queen Maxima, Queen Letizia, kraljica Maksima, kraljica Leticija Foto: Patrick van Katwijk/MPE / Sipa Press / Profimedia

Kralj Vilem-Aleksandar i kraljica Maksima su u sredu zvanično dočekali španskog kralja Felipea i kraljicu Leticiju u Holandiji. Na poziv holandskog kralja, španski monarh i njegova supruga krenuli su u državnu posetu zemlji.

Španski članovi kraljevske porodice stigli su na amsterdamski aerodrom Šiphol u utorak, 16. aprila. Sledećeg dana, dva kraljevska para su se ponovo spojila na ceremoniji dobrodošlice na trgu Dam u Amsterdamu.

Leticija je na ceremoniji nosila zelenu haljinu od tvida dizajnera Mojzes Nijeta, sa ukrasom za glavu, dok se Maksima odlučila za crveni ansambl upotpunjen odgovarajućim šeširom. Prvi zvanični dan državne posete uključivao je i polaganje venaca.

Elegantna haljina od tvida, žad-zelene boje, stegnuta je u struku i ima otvore na rukavima. Iako je rađena po meri, haljina je inspirisana dizajnom iz kreatorove kolekcije za ovo proleće. Kaiš, cipele u boji kože sa niskim potpeticama i torba geometrijskog kroja takođe pripadaju dizajneru Nijetu. Leticija ih je kombinovala sa smaragdnim nakitom kraljice emeritus Sofije i ukrasom za glavu sa potpisom madridske prodavnice šešira Balel.

Maksima se odlučila za monohromatsku kombinaciju - sva u crvenom prošetala je svojim gradom i pozdravljala okupljene ljude. Nosila je suknju A-kroja satensko-svilenkastog materijala, crvenu bluzu dugih rukava i sve dodatke držala u crvenom tonu - torbicu, rukavice, šešir i cipele.

Došlo je vreme za svečanu večeru u Kraljevskoj palati u Amsterdamu koju su priredili kralj Vilijam i kraljica Maksima od Holandije u čast kraljevske porodice Španije, događaj u kojem se pridružila i princeza Amalija i na kojoj su se istakle najneverovatnijim haljinama i velikim tijarama.

Pre ovog sastanka, kralj Felipe i kraljica Letizia su zajedno učestvovali na nekoliko događaja. Najpre su bili na sastanku sa španskom zajednicom koja živi u Holandiji, gde nas je kraljica očarala odećom u kojoj je nosila svilenkastu suknju i majicu sa golim ramenima.

Kraljica Leticija je posle dužeg vremena u Amsterdamu ponovo ponela tijaru i štikle od 12 centimetara.

Suočena sa savršenim stajlingom kraljice Maksime i debijem princeze Amalije koji je ukrao svu pažnju, španska kraljica uspela je da odiše elegancijom zahvaljujući prelepoj haljini kojom nas je podsetila zašto je jedna od najbolje obučenih žena na svetu.

Odlučila se za kobaltno plavu haljinu sa okruglim izrezom, impresivnom suknjom i rukavima do lakata ukrašenim mašnama. Reč je o novom dizajnu koji je premijerno predstavljen na ovom posebnom događaju i potpisan je od strane "The 2nd Skin", španskog brenda. To je brend koji je nosila u drugim prilikama i čini se da je po narudžbi kreirao ovaj komad koji je već postao deo kraljičinih najspektakularnijih haljina.

Za razliku od ostalih evropskih izleta, Leticija se opredelila za sjajnu rusku tijaru ovog puta.

Queen Maxima, Queen Letizia, kraljica Maksima, kraljica Leticija Foto: Jesus Briones/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Maksima je u međuvremenu izgledala blistavo u haljini danskog brenda "Jantaminiau". Svetloplava haljina sa spuštenim ramenima bila je savršen izbor za državni banket, pokazujući eleganciju koja je stvorena tim malim trikom.

Dodavši dašak sjaja svojoj glamuroznoj odeći, ukomponovala je elegantnu haljinu sa blistavim dijamantskim brošem sa mašnom i dijamantskim minđušama. Završila je svoj izgled sa malo glamurozne šminke i tijarom koja nije viđena u poslednjih pet godina.

Poznata je kao "Tijara Stjuart" i naručena je u Frankfurtu 1898. Njegov centralni dijamant se smatra jednim od najvećih iz 17. veka i neverovatno je vredan - toliko da je bivša kraljica Holandije, Beatriks, odbijala da ga nosi tokom svoje 33-godišnje vladavine, a ni sama Maksima ga nije nosila od 2018.

Izgledajući savršeno savršeno kao i njena majka, princeza Amalija se odlučila za haljinu sa tamnoplavim šlepom, u kombinaciji sa blistavom ogrlicom od rubina. Nosila je odgovarajuću tijaru da upotpuni svoj ansambl i Kraljevski orden Izabele Katoličke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dve modne revije inspirisane nasleđem Jelene Savojske u Italijanskoj ambasadi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota