• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako želite da oporavite nokte od gela, izaberite japanski manikir: Tradicionalna metoda za prirodan izgled

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preporučuje se nakon skidanja trajnog laka, gela i gel laka, ali i kao osnovna nega

  • 0
japanski manikir Foto: Shutterstock

Japanski manikir je drevna, tradicionalna tehnika nege noktiju koja naglašava upotrebu prirodnih sastojaka za negu i jačanje noktiju. Japanski manikir je poznat po svojoj nežnoj i neinvazivnoj prirodi.

Jača nokte, stimuliše cirkulaciju krvi i promoviše zdrav rast noktiju. Odsustvo jakih hemikalija i prekomerno turpijanje čini ga pogodnim izborom za one sa suvim, lomljivim ili oštećenim noktima. Takođe, prirodni sastojci koji se koriste u procesu obezbeđuju ishranu i hidrataciju, što rezultira jačim i zdravijim noktima tokom vremena.

Japanski manikir ne uključuje korišćenje bilo kakavih metalnih alata specifičnih za nokte, već blagih, neagresivnih sredstava. Sve počinje od čišćenja i oblikovanja noktiju. Drvenim štapićima se guraju zanoktice i sređuju se samo poguravanjem, nikako seckanjem.

Posle se prelazi na poliranje i za to se koristi meka četka. Zatim se na nokte nanosi zelena, čvrsta pasta. Sastoji se od mešavine vitamina A i E, pčelinjeg polena, keratina (proteina koji se prirodno nalazi u noktima) i silicijuma, kao i od raznih ulja, kao što je ulje jajobe ili ulje od bambusa. Nežno se utrljava u nokat koristeći "chamois", mekani kožni materijal, koji je nežan prema noktima.

Mineralni prah se zatim nanosi na svaki nokat i ponovo polira. Napravljen je od takozvane dijatomejske zemlje i pčelinjeg voska, a koristi se da zadrži hranljive materije iz paste u unutrašnjosti nokta i da noktima da svetlo ružičasti sjaj koji traje oko dve nedelje, ponekad i duže. Kada se kombinuju, ova pasta i puder zadržavaju vlagu i hranljive materije kako bi noktima dali neverovatan sjaj za koji je teško poverovati da nije napravljen gornjim premazom.

Poslednji korak je ručna masaža gustim kremama i uljima za negu kože i zanoktica.

Prirodan način nege nokta (na bazi minerala i pčelinjeg voska) obezbeđuje jačanje nokatne ploče, hrani nokat, podstiče rast, daje noktu zdravu boju i prirodan sjaj. Idealno je rešenje za ljubitelje negovanih noktiju, jer se japanskim manikirom postiže sjaj većeg intenziteta, poput providnog laka.

Preporučuje se nakon skidanja trajnog laka, gela i gel laka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Htela je da uradi potpuno drugačije nokte, rezultat nasmejao korisnike interneta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota