• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razvoj muške mode od ultra uskih pantalona do vrećaste estetike u dve fotografije

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razvoj muške mode se kreće sporijim tempom i njima je generalno teže da usvoje promene

  • 0
muška moda Foto: Shutterstock

Generacija Z, ali i poneki milenijalci, kada govorimo i o muškarcima i o ženama, primetno su promenili svoje sklonosti ka uskoj garderobi i sada "furaju" vrećastu siluetu.

Pripijeni džins, koji se završava iznad gležnjeva nikada nije bio prijatan za videti prizor, ali ipak je dominirao celu proteklu deceniju.

Izgleda, da se sa sve većim izborom vrećastih pantalona i džeparica u radnjama, stil prirodno promenio.

Jedna šaljiva objava na mreži "X" pokazuje kako je muška moda evoluirala od preuskih majica i ultra uskog džinsa, do "oversized" pantalona i majica.

Razvoj muške mode se kreće sporijim tempom i njima je generalno teže da usvoje promene. Na fotografiji iznad primetno je da je sa promenom "skinny" siluete došlo i do potpune promene stila - a ne samo do jednog odevnog komada. Zapravo, leva fotografija pokazuje potpuno odsustvo stila. Okej, uski džins se kako-tako i može oprostiti, ali uski džins u bojama ili pantalone u kariranom desenu, pocepane farmerke i ultimativno "ne" za mušku modu - svetle farmerke, u kombinaciji sa "aleksander mekvin" patikama upitne autentičnosti - apsolutno ne.

E sad, kada govorimo o stilu, on nužno ne isključuje praćenje trendova, ali to je neka druga tema, pa je i desna fotografija upitna. Levi muškarci i desni prihvatili su određeni trend i izgledaju kao kopije - sa nabacanim trendovskim komadima bez trunke osobenosti.

Da, vrećasta garderoba je daleko udobnija, estetski privlačnija, pogotovu na muškarcima, ali sada kada i muškarci i žene biraju potpuno iste komade, e tu onda imamo novi problem.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda atmosfera u bekstejdžu 53. Perwoll Fashion Week-a

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota