• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njeni nokti na rukama su ušli u Ginisovu knjigu, a pušta ih i na nogama: Mogli bi da je koštaju zdravlja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekstremna dužina njenih kandži onemogućava većinu svakodnevnih aktivnosti - mora da hoda polako kako bi zaštitila prste na nogama

  • 0
Ayanna Williams Foto: Zak Hussein / Sipa Press / Profimedia, TLC

Ajana Vilijams, iz Teksasa, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda za najduže nokte na rukama - pet i po metara, a njene nokte na nogama takođe malo ko može pobediti.

Ova 54-godišnjakinja je otkrila da je postala zavisna od rasta noktiju na rukama i nogama.

"One su tako zavodljivi i drski. Smatram se boginjom dugih noktiju", rekla je nakon što je otkrila da je nokte puštala 30 godina.

Ali uprkos tome što voli glam izgled noktiju, to bi moglo da je košta zdravlja.

Ona je otkrila da joj je dijagnostikovan dijabetes tipa 2, bolest koja zahteva fizičku aktivnost da bi se kontrolisala, ali je njeni nokti sprečavaju u tome.

Dok ju je njena porodica molila da se otarasi noktiju, ona će ih "žestoko štititi po svaku cenu", kako je rekla za "TLC".

U početku, Ajana je bila samo opsednuta rastom noktiju na rukama - ali to nije bilo dovoljno, i ubrzo je prešla i na nokte na nogama. Njeni nokti od 10 centimentara privlače pažnju kada je u javnosti jer ne može da nosi normalne cipele zbog toga što ni u jedne ne može da stane njena noga.

- Ljudi su šokirani kada me vide, ali ja ne brinem za njih, volim to i to je sve što je važno - dodala je ona.

Ekstremna dužina njenih kandži onemogućava većinu svakodnevnih aktivnosti - mora da hoda polako kako bi zaštitila prste na nogama.

I ne samo to, već je Ajana prinuđena da nosi japanke tokom cele godine kako bi mogla da zadrži nokte dugačkim. Ponekad seče gornji deo patika kako bi nokti mogli da proviruju kada mora da nosi "zatvorenu obuću".

Ajana jedva da spava jer joj je jorgan "težak kao cigla" na noktima na nogama.

Želeći da svoju opsesiju tretira sa pažnjom, Ajana otkriva da svake nedelje daje preko 100 funti na nokte i da radi pedikir najmanje dva puta nedeljno.

Reportaža o njoj je postala hit kod gledalaca na "TLC YouTube" kanalu i mnogi su šokirani komentarima zbog Ajaninih noktiju.

- Toliko je nehigijenski imati toliko duge nokte, možete li uopšte zamisliti kako te stvari mirišu ispod i kako uopšte idete u toalet i brišete se kako treba, ovo je gomila gluposti - glasio je komentar.

Neko drugi je dodao: "A kako hodaš sa tim noktima? Dobićeš tako loš artritis", prenosi "Sun".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ova devojka pravi nokte u obliku zuba, kukuruza, escajga, od njenih radova padaju vilice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota