• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavirite u novu Armanijevu kolekciju nameštaja: Neobične kombinacije materijala i obrade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavni kreator izložio je i vredne predmete iz svoje privatne kolekcije koje je skupljao širom sveta u potrazi za inspiracijom

  • 0
Armani, Design week, Milano Foto: Jelena Milošević

Povodom nedavno održane milanske Nedelje dizajna, kreator Đorđo Armani je drugu godinu za redom otvorio vrata svog sedišta kako bi predstavio novu kolekciju za kuću pod nazivom "Odjeci iz sveta". Palata Orsini jedno je od najprestižnijih milanskih zdanja odakle se već 28 godina uspešno upravlja ovom modnom imperijom, a svojom elegancijom, jednostavnim linijama i upečatljivim detaljima nalik je kreacijama ovog slavnog dizajnera.

Osmišljena kao spoj mode i dizajna, ova kreativna postavka protegla se kroz do sada za javnost skrivene prostorije palate Orsini. U elegantnim sobama visokih svodova i delikatnih dekoracija iz 18. veka, posetioci su mogli da vide nameštaj i predmete za kuću inspirisane evropskom, orijentalnom i dalekoistočnom atmosferom, bojama i oblicima na koje se Armani rado i često oslanja u svojim kreacijama.

- Želeo sam da postanem režiser i na neki način sam ostvario svoj san: moj način sagledavanja stila je sveobuhvatan, proteže se od ambijenta pa do ljudi koji ga nastanjuju. Za ovo izdanje Nedelje dizajna zamislio sam; putovanje po zemljama, mestima i kulturama koje su oduvek bili moja inspiracija - izjavio je za medije.

Kolekciju nameštaja i predmeta čine neobične kombinacije materijala, tehnike ukrašavanja kao i vredne obrade a svi proizvodi su rezultat nadaleko čuvenog italijanskog zanatstva.

Postavku "Odjeci iz sveta" su upotpunili i modeli iz kolekcije Giorgio Armani Privé kao i dragoceni predmeti koje je slavni kreator tokom godina sam skupljao na svojim putovanjima u potrazi za inspiracijom, a danas su deo lične kolekcije koja krasi njegov milanski dom.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda atmosfera u bekstejdžu 53. Perwoll Fashion Week-a

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota