• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog tetovaža po telu su je odbili za posao: "Kažu mi da plašim decu demonskim šarama"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Možeš biti statista u zatvorskim filmovima", jedna je od neslanih šala upućenih mladoj Eš

  • 6

Pitanje oko kog se često priča, ali nekako bez zaključka, jeste da li smo došli do prihvatljivosti tetovaža u sferi radnog života i u kojoj meri?

Tiktokerka snimila je video u autu, otvorivši se svojim pratiocima povodom nezgodne situacije u kojoj se našla.

Naime, Eš tvrdi da su je odbili za radno mesto u dve prodavnice zbog izgleda. Ova devojka obožava tetovaže, što se da odmah zaključiti po njenom izgledu - telo joj je prekriveno tetovažama, a nije poštedela ni lice.

Objasnila je da je još kao mala volela tetovaže, a inspiraciju za iste videla je u svom ocu, kao i muzičarima koje sluša.

Naime, kada je poslala CV dokument prvoj firmi, odbili su je automatskim odgovorom.

- Otišla sam lično u prodavnicu i pitala zašto su me odbili i da li su moje tetovaže problem. Imam pravo da znam. Oni su mi rekli kako to nije problem, ali iskreno ne verujem u to. To što imam tetovaže ne znači da ću biti loš radnik. Ne razumem takvu politiku - navodi Eš, prenosi "TheSun".

Druga firma ju je takođe odbila, govoreći da "nije pravi izbor" za njih.

@ashxobrien I want to know who is also having a hard time finding a job right now! #jobs #jobmarket ♬ original sound - Ash🖤

Iako je "otvotila dušu" i požalila se na problem, većina komentara nisu pisani pod "kočnicama".

- Govore mi da sam odbijena zbog mojih "demonskih tetovaža" i da ću plašiti decu - dodala je ona.

Jedna osoba se našalila da može glumititi statisu u nekakvom "zatvorskom filmu" ili da potraži posao kao šanker ili majstor tetoviranja.

To se zaista može naći u komentarima ispod njenog popularnog videa, ali se mogu videti i dobronamerni saveti, iako zvuče pomalo teško.

- Ne možeš očekivati da će se svima dopadati da imaju na radnom mestu nekog ko privlači toliko pažnje na istetovirane "demone" na telu. Isto kao što traže nekog ko bi poštovao kodekse oblačenja, isto to je i za tetovaže.

Žao mi je ako se ne osećaš dobro u vezi sebe i svog tela, ali tetovaže su tek počele da budu prihvatljivije nego pre, ali se to odnosi na diskretnije radove, ne i na celo telo i lice - piše jedan gledaoc.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tattoo majstor Katarina Zlatić otkriva nam šta sve nosi njena zanimljiva uloga u svetu tetovaža

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Komentator

    24. april 2024. | 16:47

    Svako ima pravo da se šara, ali i da bude odbijen za poslove u kojima dolazi u dodir sa drugim ljudima.

    Podelite komentar

  • Ruza sa dva muza

    24. april 2024. | 17:52

    Kad odbiju debelu osobu zbog tezine, to je svima normalno, bez obzira sto ne znamo da li je uzrok debiljine prejedanje ili neka bolest koju prati visak kilograma. Nek prase oslabi, pa ce dobiti posao. A sad ovu koja se sara sama od svoje volje, niko je ne tera, treba da zalimo jer je odbijaju za posao. Nije ovde problematicno sto se tetovira, koliko sto se tetovira po licu. Za to ipak ide posebna sifra.

    Podelite komentar

  • Siniša

    24. april 2024. | 17:38

    Ove pojave su postale mnogo češće posle 1998. (3x666) godine i u duhovnoj nauci se nazivaju 'Soratova gesta'. Sve više će biti ljudi upravo sa ne-ljudskim licima, koji neće znati odakle im ta inspiracija. - Deca se plaše toga, jer nesveno slute kakva je pozadina u pitanju.

    Podelite komentar