• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teya Dora svojim izgledom oživela vilinsku energiju zaštitnice prirode: Procvetala "Ramonda" ide u finale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska predstavnica kostimom, nastupom i pesmom publici prenela emocije koje stoje iza stvaranja ove bajke

  • 0
Teya Dora Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Teya Dora je sinoć svojim nastupom u prvom polufinalu Evrovizije probudila emocije ponosa i kolektivnog sećanja, jer smo dosad svi dobro naučili o čemu njena pesma govori. Čini se da smo tek sinoć to i osvestili slušajući melodiju koja nas je izmestila u stanje euforije i bezuslovnog pružanja podrške.

Za to je bila zaslužna delikatna, ali moćna umetnost "zarobljavanja" u trenutku, povezivanje na dubljem nivou, što je rezultiralo transformatvnim iskustvom. Sve to je stalo u jedan komentar sa društvenih mreža: "U meni je probudila emocije za koje nisam znala da postoje".

Publika je razumela.

A ovakav performans ne bi bio kompletan bez neraskidive niti koja je u interakciji između izvođača i nastupa - kostima. On je najefektivniji alat u izvođenju plesa i usaglašen je sa scenografijom, suptilno ukazujući na simbole i motive koji prate priču koja treba da bude ispričana na sceni.

Autfit koji je Teya Dora sinoć nosila potpisuje domaća kreatorka Sanda Simona, koja je bila zaslužna i za njenu haljinu sa tirkiznog tepiha.

Tu je ponovo lila boja, zagasitije nijanse, a haljina sačinjena iz jednog dela izrezana je sa svih strana, kako bi u toku kretanja na sceni predstavila lakoću pokreta, elegancije i gracioznosti. Scenski efekti su pomogli u tome da se haljina “razlije” po sceni, stvarajući bajkovit prizor.

Hodajući bosih nogu, osećela se daleko udobnije i povezanije sa tlom, što je doprinelo prirodnijem kretanju i toj lakoći, bivajući tako utemeljenija i povezanija sa sopstvenim emocijama.

Vilinski izgled nikada nije ukrojen, on je bujan i neuredan, predstavljajući tako povezanost sa divljinom, prirodom, njihovom snažnom i magičnom pojavom, zaštitničkom ulogom koju imaju prema toj prirodi i svemu što se u njoj nalazi - poput ramonde.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Teya Dora za Telegraf o finalu i jakoj simbolici koja je prati

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota